Луцький суд не розглянув «абсурдну» заяву «регіонала»

Луцький суд не розглянув «абсурдну» заяву «регіонала»
Луцький міськрайонний суд лишив без розгляду позовну заяву регіонала, начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Волинської ОДА Андрія Мельника до координатора Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Михайла Шелепа.

Причиною такого рішення суду стало те, що ні позивач, ні його представник двічі підряд не з’являлися до суду, - повідомили у прес-службі ОПОРИ.

Нагадаємо, 7 лютого в Луцькому міськрайонному суді під головуванням судді Лариси Іщук розпочався розгляд цивільної справи за позовом Мельника до Шелепа про захист честі, гідності та ділової репутації.

Сам позивач на попереднє судове засідання не прийшов: його інтереси представляв адвокат Андрій Гусак. Натомість відповідач - Михайло Шелеп - свою позицію представляв особисто. Під час попереднього судового засідання учасники озвучили свої позовні вимоги та заперечення на них, а також надали докази на підтримку своїх позицій.

Так, Гусак стверджував, що Шелеп під час прес-конференції Громадянської мережі ОПОРА, що відбувалась 26 жовтня 2012 року у Луцьку, поширив недостовірні відомості про Андрія Мельника, що завдало останньому моральних переживань. В якості доказів він подав перелік статей, у яких йшлося про цю прес-конференцію.

Натомість, політолог заперечив претензії позивача та заявив, що він не поширював недостовірної інформації та жодним чином не ображав честі і гідності регіонала. Як докази своєї правоти він надав суду аудіозапис згаданої прес-конференції та аудіозаписи з навчань членів ДВК, що були тоді оприлюднені громадським діячем.

Крім того, були надані розшифровка тексту виступу Шелепа на прес-конференції та логіко-лінгвістичний висновок вищезгаданих текстів спеціаліста в галузі української лінгвістики.

На думку експерта, адвокат Мельника не був добре ознайомлений зі справою, й відповідно не зміг точно пояснити претензій позивача та аргументовано представити свої докази.

Саме через це представник ОПОРИ вніс клопотання про те, щоб викликати на наступне судове засідання самого позивача - Андрія Мельника, де б він особисто пояснив відповідачу, у чому саме полягають його претензії.

Після цього було призначено ще два судові засідання: 25 лютого та 13 березня. На обидва засідання ні представник позивача, ні сам Мельник до суду так і не з’явилися. Тому суддя ухвалила рішення лишити без розгляду позов регіонала до опорівця.

«Очевидно Андрій Мельник зрозумів абсурдність своєї позовної заяви і, тому не вважав за потрібне доводити справу до кінця», - прокоментував ситуацію Шелеп.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мірилом безпеки держави є її чиновники. Споглядаючи цього молодого, ображеного Шарикова з обласної адміністрації (ставленика Башкаленка), якому завдали "моральних страждань" можна здогадуватись, що ресурс у влади вичерпався. А молоді люди зі здоровим глуздом всіляко дистанціюються від цього зборища упирів. Ми відійшли від тоталітаризму, але для того, щоб влада принижувала людей, залякувала судами і ображала – тоталітаризм зайвий. Варто набрати у владу знавіснілих, з курячими мізками шарикових, і буде новий тоталітаризм.
Відповісти
Останні новини
Луцький суд не розглянув «абсурдну» заяву «регіонала»
22 березень, 2013, 13:12