Художнику, який хотів домалювати Януковичу вуса, скидаються на штраф

Художнику, який хотів домалювати Януковичу вуса, скидаються на штраф
Для того, аби волинських художник Валентин Данилюк зміг оплатити штраф за «дрібне хуліганство» - спробу домалювати вуса на зображенні президента України Віктора Януковича – усім бажаючим пропонують вислати Данилюку в конверті одну гривню. Мовляв, «нехай владі стане соромно».

Про це ВолиньPost повідомив автор блогу на сайті Кореспондент.net під ніком ПростоР, який надіслав на редакційну пошту листа і посилання на свій блог.

Нагадаємо, на минулому тижні у селі Дубове Ковельського району міліціонери затримали 73-річного жителя Ковельського району, члена спілки художників Валентина Данилюка, який на знак протесту хотів домалювати на портреті Віктора Януковича вуса, як у Сталіна.

«Абсурд з білбордами Януковича, або Перша гривня на допомогу сплатити штраф 73 річному пенсіонеру Валентину Данилюку», - назвав читач запис у своєму блозі.

Читач пропонує висилати на адресу Валентина Данилюка одну гривню, аби той зміг сплатити штраф розміром 51 гривня за "дрібне хуліганство". Окрім того, читач у своєму блозі розмістив фотографії конверта з однією гривнею всередині, який він уже вислав художникові.

ПростоР пише:

«Здавалося б давно минули часи коли існував культ особи на просторах колишнього СРСР, але виявляється ні. Зник він лише на певний час і зараз його хочуть знову реанімувати в фарбах не гірших тоталітарного режиму часів Сталіна.

Звичайне поздоровлення з Новим роком не могло минути без красування реклами на ньому особи, яке за своїми повноваженнями має виконувати передвиборчи обіцянки. Не буду згадувати про рішення суду, яким вирішено, що передвиборчі обіцянки голови держави є необов'язковими для виконання...

За чиї кошти по всій Україні розвішені білборди не лише поздоровчого (соціального) але і рекламного (культу особи) характеру?

Відомо, що соціальна реклама розміщується безкоштовно. Але яку соціальну рекламу представляє собою особа, зображена на них? Тим більше особа, яка взагалі не намагається виконувати СВОЇ передвиборчі обіцянки, і це на фоні скорочення пенсій та виплат яки передбачені законом.

Це і є пряме порущення законів та Конституції України.

Саме ці дії викликали бурю обурення серед населення. І якщо до поздоровлення людей Президентом України з Новим роком немає жодних претензій, то до особи, яка красується на білбордах, є претензії, до того ж багаточисельні. І ці претензії неодноразово вигукувалися на страйках та у кабінетах чиновників. Але очікованої реакції від цих чиновників не було, і міри на зустріч людям прийняті так і не були.

Зображення особи на білбордах стало гидке людському оку і люди почали розфарбовувати скрізь, де ця особа красується.

Таким чином поступив Валентин Данилюк, 73-річний ковельський художник митець, «Був такий настрій… І вирішив Януковичу вуса Йосипа Віссаріоновича домалювати… Люди, видно, реагують, люди не витримують. Видно, мусить бути реакція на таке. Інтелігенція боляче реагує на таке ставлення до народу», – зазначає художник.

Чоловік розповів, що йому нещодавно скоротили ветеранську пенсію.

Для малювання вус художник обрав червоно-жовту емалеву фарбу.
Намотав на довгу палицю ганчірку, і навіть взявся малювати, як з автомобіля, що стояв віддалік і на який чоловік спочатку не звернув ніякої уваги, вийшли міліціонери…

«Хороші хлопці, молоді… От, заставляють їх біля того плаката чергувати, а не справді за порядком дивитися. Он, село сміттям засипають…».

За такий вчинок, який суд кваліфікував як «дрібне хуліганство», художнику присудили 51 гривню штрафу.

А може навпаки, це влада здійснила дрібне хуліганство по відношенню до пенсіонера? Зазначу, що саме і лише влада може скоротити ветеранську пенсію, а тепер ще оштрафували його.

Нам всім відомо яка пенсія в пересічного пенсіонера, їм ледь вистачає на харчі, не те що на новий одяг та на гарні подарунки дітям та онукам. Без допомоги дітей пенсіонери фактично поставлені на грань виживання. Вважаю, що і цей художник митець не є виключенням.

Але повернімося до абсурдності самої ситуації з білбордами. Замість того щоб прислухатися до думки громадян і познімати якнайшвидше те що людям не до вподоби, влада вдалася в крайнощі і тепер біл-борди охороняються працівниками міліції.

Затримання 73 річного пенсіонера, суд, дрібне хуліганство, штраф... Сміх тай годі!

Тоді продовжимо доводити цю ситуацію до абсурду далі.

Враховуючи складне становище пенсіонера, вислав сьогодні йому допомогу у вигляді 1 гривні, на сплату штрафу. Розумію, що 1 гривня не зробить йому погоди, але якщо це зробить кожний, то йому вистачить не лише на штраф, а й на нову фарбу, нагадаю - він художник.

Сподіваюся, що засоби масової інформації приймуть це до уваги, проконтролюють кількість отриманих листів на ім'я 73 річного художника Валентина Данилюка, сповістять його про місце де він зможе отримати їх (головне поштове відділення м. Ковель, Волинської області, 45000, Україна) і донесуть до громадськості отримання їм цієї допомоги.

Довгих вам літ і міцного здоров'я, шановні пенсіонери!", - пише автор блогу на Кореспондент.net

У своєму листі на адресу ВолиньPost читач ПростоР зазначив: "Просимо прослідкувати за кількістю надходження листів, за отриманням цих листів адресатом, сповістити адресата та на сторінках свого журналу викласти звіт. Нехай владі стане соромно! (якщо там совість є)"

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Художнику, який хотів домалювати Януковичу вуса, скидаються на штраф
22 січень, 2012, 11:22