Як вибрати решітку для каналізаційного трапу?*

Як вибрати решітку для каналізаційного трапу?*
Решітка – обов’язковий елемент системи внутрішнього водовідведення на різних об’єктах. Вони використовуються на кухнях, складських приміщеннях, підприємствах харчової промисловості та в інших галузях. Решітки для трапів Inoxpark повинні бути встановлені на одному рівні з підлогою. При виборі цих елементів потрібно враховувати ряд важливих факторів.

Особливості вибору

Перш ніж зупинитися на конкретній моделі решітки, врахуйте наступні фактори:
• Сумісність. Розміри деталі відповідають характеристикам вже існуючої системи внутрішнього водовідведення? В іншому разі може знадобитися проведення ремонтних робіт. Розмір отворів повинен відповідати особливостям стічних вод. Наприклад, якщо змивається велике сміття, вам знадобиться решітка з більшими отворами.
• Гігієнічність. Наскільки добре деталь піддається очистці? Чи накопичуються на ній мікроорганізми? Матеріал псується під впливом хімічних речовин, різких перепадів температури, холодних та гарячих рідин? У цьому відношенні оптимальним варіантом є нержавіюча сталь. Її гладка поверхня добре піддається очистці з використанням пари, гарячої води, різних хімічних речовин. Матеріал сам по собі не є поживним середовищем для розвитку бактерій.
• Безпека. Пріоритетом для власників підприємств є створення безпечного середовища для працівників, відвідувачів та усіх інших людей, присутніх на об’єкті. Якщо по решітці часто ходять люди, вона не повинна бути слизькою. Розгляньте варіанти з антиковзкою поверхнею. Також не можна допускати, щоб люди перечіплювалися за решітку, або щоб отвори заважали руху техніки.
• Максимальне навантаження. Ця характеристика є особливо важливою, якщо по трапу може пересуватися важка техніка. Сталеві решітки здатні витримувати навантаження до 8000 кг. Цього цілком достатньо навіть для промислових підприємств і складських приміщень.
• Вогнестійкість. Решітка не повинна сприяти поширенню вогню, а також руйнуватися чи деформуватися під впливом високої температури (протягом певного часу).

Усім описаним вище вимогам цілком відповідає нержавіюча сталь. Решітки з неї добре підходять для комерційного використання. Вони легкі, міцні, довговічні, мають різні форми та розміри, а також добре протистоять різноманітним негативним впливам. При виборі решітки для комерційного об’єкту найближчим конкурентом сталі є чавун. Але вироби з нього значно масивніші. Через велику вагу ускладнюється монтаж і експлуатаційне обслуговування трапу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.