Чи варто їсти суші під час вагітності?*

Чи варто їсти суші під час вагітності?*
Вагітність – той період життя жінки, коли вона повинна бути особливо обережною. З’являється довгий список заборон, що стосується фізичної активності, харчування та ін. Якщо ви полюбляєте страви японської кухні, варто дочитати цю статтю до кінця. В ній ми розповімо, чому вживання сирої риби при вагітності не є бажаним. В інший час суші львів доставка допоможе насолодитися всіма перевагами цієї їжі. Одразу попереджуємо – навіть при виношуванні дитини вживати суші можна. Але головна умова для цього – бути на всі 100% впевненою у їхній якості.

Суші та вагітність

Ми говоримо про страви, які готують з використанням сирої риби. Це пов’язано з ризиком зараження паразитами та шкідливими мікроорганізмами. Навіть якщо зараження відбулося, для дорослої людини це часто проходить непомітно. Імунітет здатний справитися з проблемою.

Але у вагітної жінки імунітет ослаблений. Якщо з її організмом буде все гаразд, проблема може виникнути у дитини. Якщо їжа приготовлена і збережена правильно, ризики мінімальні. Та чи варто ризикувати взагалі?

Гарна новина для вагітних любительок японської кухні – ви можете знайти й ті страви, які приготовлені з безпечних компонентів. Вони проходять теплову обробку, маринуються чи засолюються. Приклад – роли з маринованим тунцем чи копченим лососем. Але пам’ятайте, що найбільш рекомендованою є саме термічна обробка. Вся інша риба (копчена, солена та ін.) повинна бути попередньо піддана глибокому замороженню.

Хоча інфекції, такі як кишкова паличка і сальмонела, піддаються лікуванню, вони викликають зневоднення. Прийом сильнодіючих ліків також не є бажаним для розвитку дитини.

Що з іншою рибою?


На думку експертів, уникати під час виношування дитини варто саме сирої риби. Якщо вона була оброблена так, щоб знищити бактерії та паразитів, її можна вживати. Рекомендується приготування риби при температурі від 70-80 °C.

Також варто пам’ятати про можливе забруднення риби хімічними речовинами. Наприклад, часто вона містить ртуть. Перевірити це доволі важко. Потрібно знати, звідки саме прибув продукт. Тому деякі лікарі радять вагітним обмежити вживання навіть вареної чи смаженої риби 1-2 порціями на тиждень. У такому разі концентрація ртуті буде низькою, навіть якщо вона є у їжі.

Підсумок: від сирої риби (якщо ви не впевнені у її якості) краще утриматися. Те саме стосується м’яса і молочних продуктів, які не пройшли термічну обробку. Але великий вибір страв японської кухні дозволить не обмежувати раціон навіть вибагливим гурманам.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чи варто їсти суші під час вагітності?*
29 листопад, 2016, 18:05