Через негоду з Луцька не виїхали 59 автобусів. ФОТО

Через негоду з Луцька не виїхали 59 автобусів. ФОТО
Через негоду та снігові замети на дорогах Волині з луцької автостанції № 1 не виїхали 59 рейсових автобусів.

Хоча й квитки продають на усі рейси, - повідомив Волинським новинам старший диспетчер автостанції Віталій Бондарчук.

Так, Бондарчук зауважив, що за минулий тиждень з 5179 запланованих рейсів скасували 2719, тому показник виконання рейсів – 54,4 %. Заметілі з 15 до 17 березня спричинили те, що половина рейсів «була зірвана».

На п'ятницю, 22 березня, запланували 778 відправлень. На 11:20 181 рейс вирушив, 59 рейсів скасували через несприятливі погодні умови. Проте, каже, зривів може побільшати, особливо, це стосується рейсів з ночівлею.



За словами старшого диспетчера, водій, який прибув, наприклад, до Каменя-Каширського, але не зміг повернутись до Луцька наступного ранку через замети, може залишитись на місці протягом 3-4 днів. Це призведе до нових зривів рейсів.

«Ми не отримували офіційної заборони руху від державних структур, ані 15-17 березня під час заметілі, ані сьогодні. Рух стихійно зупиняється і стихійно відновлюється. Як розвиватиметься ситуація сьогодні, ми передбачити не можемо. Часто телефонують зі скаргами на те, що автобус не курсує у певному напрямку, а легкові авто їздять. У такому разі потрібно розуміти, що автобус потребує значно більше простору, зокрема для того, щоб повернутися, а кучугури обабіч доріг цього не дозволяють. Крім того, водій автобуса відповідає не лише за себе, але й за 30-40 пасажирів. Пункт 12.1 ПДР говорить, що водій повинен вибрати безпечну швидкість відповідно до стану дороги та інших факторів», - додав Бондарчук.



Як повідомили диспетчери автостанції, багато рейсів на сьогодні закриті. Зокрема, Коритниця - Локачі через Шельвів, Червоноград (перемети до Стоянова), Новосілки, Жабче, Олика через Дерно. Автобус рейсу Луцьк - Охлопів доїхав до села Журавники, та змушений був повернутися через стан доріг. Причина – замети та бездоріжжя.

Майже тиждень не використовується відрізок дороги Луцьк - Шельвів - Локачі. Дорога від Локач до Шельвова очищена, а шляхи до Войнина та Гранатова досі у заметах, - розповіли працівники автостанції.

За словами водіїв автобусів, ситуація на дорогах області дуже погана, проте наразі доїхати до пункту призначення у більшості випадків вдається.

Проте пасажири купують квитки та сподіваються доїхати у бажані місця.

Наразі ж заметіль триває, і ситуація на волинських дорогах може погіршитись, - зазначають працівники автостанції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
на вєртальотах літайте!
Відповісти
Останні новини
Через негоду з Луцька не виїхали 59 автобусів. ФОТО
22 березень, 2013, 15:40