Про загиблих на Донбасі волинян написали книгу. ФОТО. ВІДЕО

Про загиблих на Донбасі волинян написали книгу. ФОТО. ВІДЕО
У Луцьку презентували книгу «Волинський пантеон: Схід 2014–2017».

Видання вмістило історії 217 героїв, які віддали свої життя за Україну. Крім загиблих на полі бою, у «Волинському пантеоні» зібрано відомості про тих, хто помер у перший рік після повернення з фронту, - пише Волинь-нова.

Зокрема, одна зі сторінок присвячена кавалеру ордена «За мужність» III ступеня Олегу Твердохлібу. Його донька Олена прийшла на презентацію книги, що відбулася у відділі читальних залів Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки. Вона вважає, що таке видання дуже потрібне, аби українці пам’ятали своїх героїв, але водночас не хотіла б бачити у ньому фотографію свого тата.

Автор Олександр Дем’янюк розповів, що найважче було знайти інформацію про загиблих у 2014 році, адже країну шокували численні жертви і впорядкованих відомостей було мало.

А його співавтор Геннадій Гулько каже, що не сподівався, що перший том, виданий у 2015 році, матиме продовження. За його словами, книжечка про жертв війни на Донбасі була запланована, як «Пом'янник», з яким християни могли б молитися за загиблих.

Науковці визнають, що, на жаль, доведеться працювати ще принаймні над одним виданням, адже волиняни втратили своїх близьких на фронті й у 2018 році. Зокрема «вантаж 200» приїжджав і у села Горохівщини.

Книга поповнить фонди міських, сільських, районних бібліотек, а також шкільних книгозбірень, де вчилися герої.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Перший том,виданий у 2015 році мав дуже багато помилок і неточностей, про що ми у свій час повідомили авторів книги. В новій редакції ті помилки не виправлені, нова інформація про смерті Героїв не додана, з батьками загиблих попередньо автори не спілкувались, а треба було. Стару інформацію про загиблих просто переписали в нову книгу, не виправивши помилки, неточності. Тай і на презентацію "забули" запросити батьків загиблих лучан. Але, все рівно, дякуємо за книгу, за пам'ять про наших дітей.
Відповісти
Таких померлих, як Твердохліб, після демобілізації і смерті яких не пов'язані з проведенням АТО багато. Про них немає інформації в книзі, тільки про Твердохліба. Чому так?
Відповісти