Що робити і чого не робити при догляді за каблучкою?*

Що робити і чого не робити при догляді за каблучкою?*
Каблучка – надто цінна річ, щоб ставитися до неї зневажливо. Тож догляду за цим ювелірним виробом потрібно приділяти достатньо уваги. Якщо все робити правильно, він слугуватиме вам не одне десятиліття. Вирішивши купити каблучку в Україні, обов’язково прочитайте і цю статтю. Вона підкаже, як зберегти ювелірний виріб цілим і гарним протягом тривалого часу.

Корисні поради

Ось що потрібно робити для правильного догляду за каблучкою:
• Оформіть страховку. Порада актуальна для елітних виробів, які можуть бути дуже дорогими. Страхування необхідне для захисту інвестицій у тому разі, якщо виріб буде пошкоджено, загублено чи вкрадено. Експерти рекомендують проводити переоцінку дорогоцінностей кожні 5 років, оскільки вартість металів і коштовного каміння постійно змінюється.
• Правильно чистьте виріб. Впевніться, що засоби, які ви для цього використовуєте, не нашкодять каблучці. Найкраще здати її в ювелірну майстерню. Там про неї подбають професіонали. Все можна зробити і самотужки, але обережно. Не використовуйте абразивні засоби. Найкраще промити виріб теплою мильною водою, потім ополоснути чистою водою і протерти м’якою тканиною.
• Знімайте каблучку з пальця перед сном та активною діяльністю. Вона вам не знадобиться у спортзалі, на городі, під час миття посуду чи занять йогою. Прикрасу можна й лишити, але під час активних занять з’являється більша ймовірність її пошкодження. А під час сну ви й самі можете травмуватися прикрасою.
• Відвідуйте ювеліра принаймні щорічно для профілактичного огляду прикраси. Спеціаліст перевірить, чи все з нею гаразд, і за необхідності проведе ремонт. Особливо це важливо робити, якщо у вашій каблучці є діаманти чи інше дорогоцінне каміння.
Шкідливі поради

Ось чого ми робити не радимо:


• Знімати каблучку в громадських місцях. Не робіть цього, коли обідаєте у кафе чи заходите в громадський туалет. Є ризик забути прикрасу чи впустити її з рук.
• Чіпати центральний камінь. Діаманти та інше коштовне каміння є справжніми магнітами для пилу, бруду і жиру. Коли ви надягаєте чи знімаєте каблучку, постарайтеся торкатися металу, а не діаманту. Якщо він потемнів чи з’явилося помутніння, варто відвідати ювеліра для професійної чистки.
• Використовувати для чистки хімічні речовини. Відбілювачі, кислота й інші засоби з концентрованими хімікатами можуть серйозно пошкодити виріб. Особливо негативно вони впливають на пористі камені, такі як смарагд. Часто в інтернеті радять використовувати для чистки зубну пасту. Цього також краще не робити. Більшість зубних паст мають дрібні абразивні часточки, які можуть подряпати метал і камені. Лишіть пасту для догляду за ротовою порожниною.
• Експериментувати з діамантами. Алмаз – один з найтвердіших матеріалів на планеті. Але це не означає, що його міцність можна випробовувати. Намагайтеся оберігати його він контактів з твердими предметами.
• Наносити косметику на пальці. Компоненти косметичних засобів можуть вступати у хімічну реакцію з металами та камінням.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: каблучка
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Що робити і чого не робити при догляді за каблучкою?*
02 вересень, 2016, 10:22