У Луцьку відкрилась незвичайна галерея. ФОТО

У Луцьку відкрилась незвичайна галерея. ФОТО
У Луцьку з'явилась нова галерея «Арт-коридор», що розташована у приміщенні поліграфічної фірми «Ініціал».

Її особливість у тому, що картини експонуються прямо на стінах коридору ТзОВ «Ініціал». Ініціатором мистецького явища є СГО «Молодіжна платформа».

Першими свої творіння на огляд відвідувачів виставили молоді луцькі художниці Небо Міріам та Маргарита Паламарчук. Художниці жартома зізналися, що спочатку хотіли назвати галерею «загашником», адже вона знаходиться саме у такому місці.

Небо Міріам і Маргарита Паламарчук
Небо Міріам і Маргарита Паламарчук


Також Маргарита Паламарчук закликала усіх людей з хистом до малювання не соромитися і виставляти свої роботи. Мовляв, чимало людей, які вміють малювати, просто бояться показувати свої картини на загал.

У свою чергу, заступник директора «Ініціалу» Олександр Більчук наголосив на тому, що мистецтво повинно бути всюди, щоб виховувати у людей смак. А одна з картин, зі слів чоловіка, «притягує весну».

Микола Більчук
Микола Більчук
Картина, що притягує весну
Картина, що притягує весну


Захід відвідало близько двадцяти людей. Серед них і депутат Луцької міської ради Микола Яручик. Організатори частували гостей вином, печивом та цукерками.

Микола Яручик
Микола Яручик


Щоб створити неформальну атмосферу в галереї приглушили світло, натомість ввімкнувши підсвітку, та ледь чутний джаз. Це сприяло спілкуванню гостей з художницями.

Відвідати виставку можна у будні з 10:00 до 17:00.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 23
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Какая у вас странная картина. Называется - "Кот в сапогах". Сапоги вижу, а где же кот?
- Так он же в сапогах!
Відповісти
убога мазня убогих баб
Відповісти
Кононовичі, не пишіть під моїм ніком. Нормальна виставка. А ви їдьте в Білорусь на батьківщину там батька вам покаже виставку
Відповісти
заркєструйся, і всьо буде чотко з твоїм ніком
Відповісти
Саме так
Відповісти
Необычно
Відповісти
УБОГІСТЬ РОЗУМУ УКРАЇНЦІВ. НЕВЖЕ НЕ МАЄ ДЕ ВИСТАВЛЯТИСЯ ЧИ СТИДНО ЩОБ УСІ БАЧИЛИ? ЗАЛИШИЛОСЯ ЩЕ В ТУАЛЕТІ, СТИДНО ЗА УКРАЇНЦІВ І НЕ СМІШНО ЯК ЇХ ВИКОРИСТОВУЮТЬ ДЛЯ СВОЇХ ПІАРІВ СТАРІ ДЯДЬКИ, НЕХАЙ В. ФЕДОСЮК В ТУАЛЕТІ ЗРОБИТЬ СВІЙ КАБІНЕТ ЦЕ ТЕЖ БУДЕ КРУТО.
Відповісти
Оксана-альянсівець, щодо убогості розуму, то це ти про себе? Не потрібно узагальнювати і так дуже "стидатися" за українців, бо сором проймає саме за таких як ТИ! Звідки стільки жовчі? Життя не вдалося чи запори мучать? Не потрібно так явно демонструвати свою закомплексованість і нереалізованість та заздрити молоді, яка живе насиченим цікавим життям! А щодо В.Федосюка, то йому варто подякувати вже за те, що дав притулок у своїй фірмі цій талановитій молоді та не обмежив їхню діяльність. Впевнена, найменше чим переймався Федосюк у цій ситуації - це власним піаром.
Відповісти
Це "явище" повинно бути в книгах по історії сучасного мистецтва.
Створіть ще галереї на зразок: "арт-лазня" "арт-маршрутка" "арт-склад 5-го ЖКГ" "арт-багажник авто"...

Цей політ могутності інтелекту, смаку та непереборності не залишить байдужим авангард світового сучасного мистецтва. Гармонійної вам інтеграці...
Відповісти
На молодых художников вообще не обращают внимание.А как им и где можно показать себя?Может у них есть возможность выставиться в галерее Пинчука,чтобы их заметили?Вот они и идут на такое.Девчонки,вы умницы!Очень хорошие,талантливые девочки!
Відповісти
Переферійність, та випадання з контексту сучасного мистецтва в кращому випадку може породжувати самобутність....

На що не претендує дане "явище"
Відповісти
Бачу тут зібралися дуже мудрі люди!!
А ви самі знайдіть приміщення(безкоштовне) де молоді талановиті люди зможуть показати людям свої роботи, а тоді будете казати про арт лазню арт маршрутку!!
Оксано, а ти спочатку доживи і зроби стільки скільки зробив Віктор, а тоді будеш його обсирати!!!
Відповісти
Примiщення е, треба тiльки знати якi саме. В мiстi ще е люди, яким не байдуже та не все вирiшують грошi...
Відповісти
Вiдчуття вiд виставки двояке. По-перше дiвчата не знають, що робити зi своiми талантиками та пнуться , може випнуться, тобто позитивна оцiнка iнiцiативи, якоi зараз у молодi просто нема. По-друге трохи забагато цих дiвчат, наче в Луцьку нема iнших талановитих художникiв. Е де виставлятись, пропонуйте своi роботи, алло таланти... Щоб у мистецтвi не нудило од тих самих облич, як у полiтицi.
Відповісти
Оксана-альянсівець викликаєте співчуття. найщиріще співчуття.
Відповісти
А отож бо мудрі зібралися, які не хочуть бути полішуками задріпаними яких використовують Палиці. І не треба гратися в мучеників "шістидесятників" не той час в календарі.
Відповісти
Пане Вікторе, респект.
Відповісти
а мені подобається! вони роблять і творять не зважаючи на критику! так, є деякі відхилення у техніці, але ж дівчата ТВОРЯТЬ! найлегше сидіти і язиком чесати, почніть і ви щось робити!!!
Відповісти
Арт-туалет... Це не естетика, це кіч і невдала спроба самоPRу. В усьому повинен бути смак. Не варто несмак зводити до естетичного модернізму.
Відповісти
Звичайно,спілкуватися з художницями краще при приглушеному світлі,особливо спорожнивши ящик вініла...а підглядати за ними можна було?...
Відповісти
Тести Роршаха в порівнянні з цим "мистецтвом" - справжні шедеври. Зараз кожне, кому мама з татом подарували комп’ютер - вже автоматично стає дизайнером (або "дізігнером"). А в кого мама з татом назбирали грошей лише на фарби і 1 пензлик - те стає "художником" (походить від російського слова "худо"). Рівень такого "мистецтва" - ТІЛЬКИ БІЛЯ ТУАЛЕТУ!

Як зараз кажуть - "спасіба, паблєвал".
Відповісти
Мені подобається Міріам.(ну не роботи ,а вона сама) Гарненька.У Маргарити виставка в Марчука виглядала набагато краще.Тут же повний хаос."Ініціалу" за таку ідею,або за підтримку такої ідеї нажаль,нажаль -велике"ФЕ",як казали в нас в школі вчителька.Ну і звичайно цей злощасний туалет...НЕ ПРИВЧАЙТЕ ДІТЕЙ БАВИТИСЯ КОЛО ТУАЛЕТУ!
Відповісти
мегакультурний луцьк,о які ж ви всі інтелектуали! Гарно обісрали,браво! Продовжуйте теліпати язиками, в вас виходить майстерно. Дівчатка,малюйте у вас добре майбутнє
Відповісти
Останні новини
У Луцьку відкрилась незвичайна галерея. ФОТО
23 березень, 2013, 08:19