Луцький автобус з паломниками потрапив у аварію. ФОТО. ОНОВЛЕНО

Луцький автобус з паломниками потрапив у аварію. ФОТО. ОНОВЛЕНО
Оновлено о 17:54
Вранці 23 березня на 118-му кілометрі автодороги Київ – Чоп, що в Коростишівському районі Житомирщини, сталася аварія: у вантажівку врізався автобус, який віз з Луцька до Києва паломників. Двоє людей потрапило до лікарні. один з яких - у важкому стані.

Правоохоронці, які першими поширили інфомрацію про пригоду, стверджують, що аварія сталася з вини водія автобуса: він, мовляв, «не вибрав безпечну швидкість і не зміг вчасно зорієнтуватися на засніженій проїзній частині автодороги».

Натомість люди, які були в автобусі, стверджують, що дорога була вкрита суцільним льодом, а вантажівка стояла посеред проїжджої частини, тож водій просто не мав можливості уникнути зіткнення.

«Водій не врахував безпечної швидкості», - міліція

Отож, за інформацією прес-служби житомирської міліції, в автобусі «Ютонг», що здійснював нерегулярні перевезення і слідував з Луцька до Борисполя, перебувало 24 пасажири. Усі вони мали дістатися аеропорту й поспішали на літак.

Як стало відомо ВолиньPost, у автобусі були паломники, які їхали до Києва, аби літаком відправитися до Єрусалиму.

Однак на заваді разом стали погодні умови та дорожня обстановка, що не врахував водій автобуса, кажуть у міліції.

57-річний керманич не вибрав безпечну швидкість і не зміг вчасно зорієнтуватися на засніженій проїзній частині автодороги.



Відтак, на ділянці об'їзної дороги в Коростишівському районі на засніженій дорозі автобус занесло на вантажівку «Рено-Преміум», яка стояла з правого боку проїзної частини.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди постраждало двоє пасажирів автобуса, яких з отриманими тілесними ушкодженнями різного ступеню тяжкості було госпіталізовано.



Працівники ДАІ, що прибули на місце пригоди, допомогли іншим пасажирам, аби ті не потрапили у сніжний полон. Після того, як медики оглянули кожного з них, ДАІшники попутним транспортом відправляли людей до місця їх слідування.

«На дорозі - суцільний лід», - пасажири автобуса.

Натомість не менше чотирьох людей, з якими ВолиньPost’у вдалося поговорити по телефону, стверджують, що вини водія у аварії нема. Усі справа - у дорозі, яка була зовсім не розчищена і вкрита справжнім льодом.

До того ж ванажівка, яку не зміг оминути автобус, стояла посеред дороги, а не на узбіччі, кажуть пасажири. Уся права смуга шляху була засипана снігом.

«Я сиділа на другому сидінні за водієм, і бачила момент аварії. «Фура» стояла посеред дороги. Була суцільна ожеледиця. Це бачили всі», - каже прочанка Людмила.

«Водій не винен. Ми їхали дуже повільно. Була слизька дорога і непочищена, мело сніг», - додає вона.

«Вантажівка стояла, добре «висунута» на дорогу. Сама дорога була нерозчищена взагалі. І збоку, де мала бути ще одна смуга, дорога повністю завалена снігом. Повністю!», - каже ігумен Костянтин, який теж подорожував з паломниками.

Він додає, що швидкість автобуса була не більше 40 км/год – саме на цій швидкості «заклинило» спідометр в момент аварії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: негода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це ж треба, коли всі ЗМІ трублять сидіти і не вириватись у дорогу поїхати, прочани.....
Відповісти
Це фігня, що квитки на літак на перед купують!!!
Відповісти
як Вам не сором писати такі коменти. Їдуть не відпочивати, а молитись - і ці кошти немалі збирались не в один день. Їдуть або пенсіонери , або люди , які мають якісь біди в сім"ї. Тури було куплено ще до нового року і скоріш за все за "останні" кошти. А от те , що туроператор не подбав за нормальний трансфер - це правда.
Виїхали з Луцька в 02,00 год. Аварія сталась в 7,34 год. біля Житомира , то водій не їхав , а "сунувся" !!! Видимість після Рівного 0! Не замерзати ж полі. Вирішили їхати з швидкістю 40 км/год. Фура стояла на дорозі , дорога під горбок.Дороги суцільний сніг і лід.
Відповісти
Як не дивно це б звучало водій не винен,за свідченнями самих паломників-виїзд від собору відбувся в 02.00, на цій занедбаній трасі,точніше сказати ковзанці,ще й під нахилом вони були в 9.00- час зіткнення,тобто водій їхав дуже повільно і обережно,якщо шукати винних то хочеться запитати в організатора паломницьких поїздок-Чим ви думали?!,друге запитання до влади і органів держінспекції-Коли ви нарешті будите виконувати свою роботу,не потрібно робити водія козлом отпущєнія
Відповісти
Молодець! Згідний! Не знаю чим це пояснюється, але висновок
напрошується такий- В НАС СУЦІЛЬНА БЕЗВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ!
Хто крайній? А " СТРІЛОЧНИК"!!! Якийсь суцільний ДЕБІЛІЗМ
у суспільстві панує.
Відповісти
Останні новини
Луцький автобус з паломниками потрапив у аварію. ФОТО. ОНОВЛЕНО
23 березень, 2013, 14:34
Матч Польща ‒ Україна. ФОТО
23 березень, 2013, 13:31