Герб і прапор Волині запатентують?

Герб і прапор Волині запатентують?
У Волинській обласній раді вирішили, що потрібно запатентувати герб і прапор регіону.

Про це йшлося під час засідання комісії ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, - пише Під прицілом.

Начальник відділу з питань юридичного забезпечення діяльності ради Інна Міщук наголосила на тому, що символіка Волинської області часто використовується недоречно. Вона також додала, що юридичні особи можуть використовувати символіку області з комерційною метою з дозволу обласної ради. Однак, за останній рік таких дозволів надали лише 2.

Такі дані викликали у депутатів облради бурхливу реакцію. Зокрема, Сергій Слабенко зауважив, що доцільно укласти договір між обласною радою та суб’єктом договору, де вказано, з якою метою юридична особа буде використовувати символіку області. Таким чином можна буде проконтролювати порушників та ввести штрафну санкцію.

Об’єднала депутатів облради спільна думка, стосовно патентування символіки обласною радою.

Таким чином у громадян з’явиться мотивація піти до облради за дозволом на користування символікою і водночас, за умов недотримання договору, юридичну чи фізичну особу можна буде притягнути до відповідальності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.