Скандал у Луцьку: охоронці магазину завели дитину в «підсобку»

Скандал у Луцьку: охоронці магазину завели дитину в «підсобку»
У Луцьку охоронці магазину «Сім23», що на Театральному майдані, запідозрили неповнолітню дівчину у крадіжці продуктів та повели у підсобне приміщення.

Про це у соцмережі Facebook написав Олексій Кушнєр.

Кушнєр зазначив, що коли був на Театральному майдані, то почув, як неповнолітні телефонували своїм батькам і розповідали, що якийсь невідомий чоловік не у формі забрав їхню подругу у підсобне приміщення, бо ніби то вона «вкрала» у супермаркеті якусь річ.

Тож Олексій Кушнєр пішов до підсобного приміщення, де побачив дівчину та чоловіка з жінкою, які повідомили, що вже зателефонували батькам дитини. Натомість Кушнєр викликав поліцію.

«Адже зараз трапляється дуже багато випадків, коли охоронці супермаркетів порушують закон, обмежуючи права неповнолітніх. Просто завели неповнолітню дівчину у підсобне приміщення магазину. Неповнолітню дитину у підсобне приміщення!» – йдеться у дописі.

Щоправда, поліцейські, які прибули на виклик, за словами Кушнєра, «не побачили у діях охоронців жодних ознак правопорушення».

Коментуючи ситуацію, прес-секретар патрульних Ольга Бузулук зауважила, що і справді у поліцію надійшло повідомлення про те, що в одному з магазинів завели у підсобне приміщення.

На місці події патрульні встановили, що дівчинка, приблизно 10 років, поклала кілька видів продуктів у свою сумку, намагаючись їх винести, не розрахувавшись. Усе це зафіксували камери спостереження. Працівники магазину сказали дівчинці, що необхідно сконтактувати з її батьками, аби вони розрахувались за це. Вже через кілька хвилин до магазину під’їхав і батько дитини. Він переглянув разом з полісменами запис відео та погодився розрахуватись за взяте дитиною.
Тож, за словами речниці патрульних, сторони вирішили розійтись самостійно, без претензій одне до одного.

Патрульні ж відібрали необхідні пояснення щодо події та спрямували їх у міськвідділ.

У прес-службі мережі "Сім23" ситуацію прокоментували так:

"Сьогодні в магазині «Сім23» за допомогою відеоспостереження була виявлена спроба крадіжки товару дитиною (близько 10-12 років). Враховуючи те, що була затримана неповнолітня - охорона в першу чергу зв’язалася з батьком дитини, повідомивши його про ситуацію. Батько попросив не вчиняти ніяких дій, не викликати поліцію, і дочекатися його разом з дитиною в магазині. За 10 хвилин батько приїхав, разом з охороною переглянув запис, визнав вчинок доньки. Пообіцяв вдома провести з дитиною бесіду".

Зазначають також, що значну частину крадіжок в мережі магазинів скоюють саме неповнолітні.

"В такій ситуації охорона діє за законом, і в першу чергу зв’язується з батьками для врегулювання справи. Відносно дівчинки, затриманої на спробі крадіжки, не вчинялося жодних силових дій, їй не погрожували, не лякали, не зачиняли. У батька дитини жодних претензій до дії охорони немає", - додали у прес-службі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Скандал у Луцьку: охоронці магазину завели дитину в «підсобку»
05 грудень, 2018, 17:51