Майстер із Луцька шиє костюми для арабських принців і зірок

Майстер із Луцька шиє костюми для арабських принців і зірок
Елегантні костюми і сорочки для лучанина Руслана Лазарева - не просто хобі, а справжня пристрасть. Серед його клієнтів - арабські принци, відомі актори та співаки.

Про це повідомляє Сегодня.

Кожен костюм - ручної роботи. Кутюр'є Руслан Лазарев тривалий час навчався і працював в Італії. Став лауреатом одного з найпрестижніших в світі конкурсів серед кравців «Золоті ножиці». Тепер повернувся в Україну, мріє відкрити дизайнерську майстерню в рідному Луцьку.

Серед кращих тканин і ниток він вибирає матеріал для свого майбутнього творіння. Елегантні костюми і сорочки для Руслана Лазарева - не просто хобі, а справжня пристрасть.

За фахом хореограф, за покликом кутюр'є - в швейному справі 20 років. Скільки костюмів створив, не знає. Але жартує, що свій серед сотень пізнає відразу.

На італійській мові Руслан пропонує клієнту зробити першу примірку. Цьому навчався в Римі та Мілані у кращих кутюр'є. Починав з прасування.

«Ця праска важить 7 кілограмів, дуже важка. І цією праскою мені доводилося працювати з 7 ранку до 7 вечора», - зізнається він.

За 15 років досяг справжнього успіху. Руслан Лазарев став учасником одного з найпрестижніших конкурсів серед кравців «Золоті ножиці». Згодом шив одяг для принців Саудівської Аравії і співака Деміса Руссоса.

Він все шиє руками. А це – 30 000 стібків голкою в одному костюмі. Сьогодні згадує, як занурився в шиття з головою.

«Почав я перешивати якісь речі в 80-роках, як колись було. Не було нічого, а потім, як прийшов зі служби, почав шити шкіру, тому що теж модно було», - згадує Лазарев.

Тепер про те, що модно, радиться з дружиною. Він її особистий дизайнер, вона - його піар-менеджер і муза.

«Я дуже пишаюся ним, я його дуже люблю, і його старання все дуже ціную. Я раніше абсолютно цим не цікавилася, скажу відверто. Я люблю спортивний стиль: джинси, кроссовочки. А зараз я переглядаю журнали, цікавлюся фешн-індустрією», - говорить дружина Ольга Куліш.

Тепер дружина і тканину допомагає вибирати, а також аксесуари для костюмів шиє.

У сім'ї - багато постійних клієнтів. Дмитро - один з них.

«Після цього костюма одягати якийсь інший, чесно кажучи ... Дуже швидко звикаєш до комфорту, що ти добре виглядаєш в ньому. І цю впевненість ні на що не хочеш міняти», - розповідає майстер з пошиття взуття Дмитро Харчук.

Так вийшов ще один тандем. Руслан - шиє одяг, а Дмитро - пропонує до костюмів взуття. Теж ручної роботи. Тепер розмірковують і про відкриття власної дизайнерської майстерні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
шиє шейхам, а машинку купити не може))) мо' тре' скинутись?)))
Відповісти