Друг Березовського про життя бізнесмена, смерть та лист Путіну

Друг Березовського про життя бізнесмена, смерть та лист Путіну
Глава Міжнародного Фонду громадянських свобод, створеного Березовським, Олександр Гольдфарб (на фото) дав інтервʼю Коментарям.

Тож, за словами Гольдфарба, востаннє вони з Борисом Березовським бачилися декілька місяців тому, а розмовляли два тижні тому, по телефону. Зокрема мова йшла про процес у справі Литвиненка, в якій вони обидва брали участь.

Олександр Гольдфарб зазначив, що Березовський тоді знаходився під сильним стресом.

«За життя навряд чи він був схожий на людину, яка могла покінчити життя самогубством, але, з іншого боку, він перебував під стресом, який, як відомо, може викликати всякі медичні наслідки. Але про це ще рано говорити. Потрібно почекати, що скаже про це поліція», ‒ додав він.

Інформацію, яка зʼявилася у ЗМІ про те, що бізнесмен останнім часом жив у бідності, товариш спростовує.

«Я не можу сказати, що він жив у бідності. У нього були фінансові труднощі, але це інші масштаби, ніж у звичайних людей. У нього було багато боргів, але я не думаю, що він жив зовсім в злиднях. Я нічого не знаю про те, що б він просив у когось якісь 5 тисяч доларів», ‒ повідомив Гольдфарб.

Як відомо, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що два місяці тому Березовський особисто написав лист Путіну, де просив вибачення і просив допомогти повернутися в Росію. Проте Гольдфарб зазначив, що доки він не побачить лист на власні очі, коментувати таку інформацію не буде.

«Треба б запитати Пєскова, чому тільки зараз про цей лист стало відомо, якщо він взагалі існує. Доки я сам своїми очима не побачу цього листа, мені важко коментувати. Я нічого не знаю про такий лист. Думаю, якщо такий лист існує, то борг Путіна його опублікувати, бо Путін і Березовський є історичними особистостями. І без Березовського не було б Путіна, а без Путіна Березовський був би зараз у Росії і, швидше за все, живий. Тому це важливий документ. Якщо такий документ існує, нехай його опублікують. Хотів би на нього подивитися», ‒ резюмував він.

Проте Гольдфарб не заперечує, що Березовський завжди говорив, що хоче повернутися в Росію.

«Але ніколи не говорив, що хоче попросити вибачення. Для мене було б повною несподіванкою, якби це дійсно було так. Тому треба подивитися на лист, якщо він є, і вже потім його обговорювати», ‒ зазначив Олександр Гольдфарб.

Довідка

Олександр Гольдфарб допоміг Олександру Литвиненку покинути Росію і підготував для видання його книгу «Лубянске злочинне угрупування». Крім цього, Гольдфарб представляв інтереси Литвиненка протягом двох останніх тижнів його життя. Пізніше він спільно з Мариною Литвиненко, дружиною вбитого, написав і видав книгу «Смерть дисидента: отруєння Олександра Литвиненка і повернення КДБ».

Гольдфарб живе в Нью-Йорку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.