«Суцільний лід, на дорозі не встоїш»: подробиці аварії автобуса з волинянами-паломниками

«Суцільний лід, на дорозі не встоїш»: подробиці аварії автобуса з волинянами-паломниками
Під час аварії автобуса, у якому з Луцька до Києва їхали паломники, одному з пасажирів відірвало ногу, ще одній жінці порізало руку розбитим склом.

Нагадаємо, аварія сталася вранці суботи, 23 березня у Коростишівському районі Житомирської області. Автобус, в якому їхало 24 людини, вдарився у вантажівку. Автобус компанії «Вояж-Люкс» віз паломників до Києва: зі столиці вони планували відправитися літаком до Єрусалиму.

На дорозі було так слизько, що не можна було встояти на ногах - пасажири

Люди, які їхали в автобусі, кажуть: вони обурені, що правоохоронці винним у ДТП назвали водія їхнього автобуса. Той, за повідомленням житомирської Державтоінспекції, «не вибрав безпечну швидкість і не зміг вчасно зорієнтуватися на засніженій проїзній частині автодороги».

Водію 57 років, від досвідчений і обережний. Люди стверджують: їхав дуже повільно. В момент удару спідометр «заклинило» на позначці 40 км/год, розповідає ігумен Костянтин з Жидичинського свято-миколаївського монастиря, який їхав у автобусі.

«Водій не винен. Адже на дорозі був суцільний лід. До того ж вантажівка стояла на пологому повороті траси. Дорожнє покриття мало нахил у правий бік, а зліва дув дуже сильний вітер, який намітав сніг. Усе це й спричинило аварію», - стверджує ігумен Костянтин.

«Я став у зимовому взутті – і ноги зразу «їхали». Не можна було стояти. Ми ледь занесли пораненого у карету швидкої. Мало не попадали», - ділиться враженнями священик.

Нащо відправили людей у затор?

Пасажири автобуса припускають: міліція може зробити винним водія автобуса, аби уникли покаранні ті, хто мусив слідкувати за нормальним станом дорожнього покриття.

Люди кажуть: міліція не взяла у жодного з пасажирів автобуса свідчень, усіх мало не «повпихала» у попутки і відправила у сторону Києва.

У повідомленні житомирської ДАІ йдеться: «Унаслідок ДТП двоє пасажирів автобуса було доставлено до лікарні. Іншим інспектори ДАІ допомогли продовжити їхню подорож».

Хоча правоохоронці не могли не знати: в’їзд у столицю заблокований, на житомирській трасі – величезний затор.

«Ми простояли за 50 кілометрів до Києва години чотири – і стали повертатися у Житомир. Коли їхали тією ж дорогою назад – дорожнє покриття було прочищене і посипане піском», - розповів ігумен Костянтин.

Хотів відсвяткувати ювілей в Єрусалимі

Серйозно пораненим виявився чоловік, який сидів на передньому сидінні біля водія. Йому стало душно у задній частині автобуса, тож він вирішив якийсь час посидіти спереду. Аварія сталася не більш як через 10 хвилин після того, як чоловік пересів.

Ударом об вантажівку праву передню частину автобуса деформувало, і шматком металу пасажиру просто відрізало праву ногу трохи нижче коліна.

Поранений – українець, який живе наразі в Чехії. Він з дружиною прибув на батьківщину, аби разом з паломниками відправитися до Єрусалиму і зустріти там 50-річчя.

Проте не судилося: наразі чоловік перебуває у Коростишівській районній лікарні. Його стан стабілізувався, життю нічого не загрожує, розповіли учасники поїздки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: негода, ДТП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А от що пишуть люди на місцевих форумах: "На Рівне дорога гуд, вчора з Новоград-Волинського їхав !
На межі Волинської і Рівненської областей виразно видно роботу автодору, Волинь майже не прочищена, хоча їхати можна, а тільки перетинаєш межу областей і потрапляєш на Рівненщину - все вичещено і посипано ... не треба далеко ходити і паливо є і посипати є чим і почистити ..."
Відповісти
Їхав з Києва на Луцьк з п’ятниці на суботу. Добиралися 15 годин маршруткою. З Києва виїжджали дві з половиною години, потім стояли під Києвом три години. Потім поїхали - Житомирська область - катастрофа. Суцільний лід, драбина. Їхали 30-40 кілометрів на годину. І то водій ледь втримував машину, щоб у кювет не злетіти. Далі Рівненщина. Щось подібне на Житомирську область. Уже перед самим Рівним з’явилася якась техніка. Але мало. За Рівним стало краще, а за знаком Волинська область вже було видно асфальт і останній відрізок до дому ми їхали 80-100 кілометрів.
Відповісти
Шановні водії, пасажири!
телебачення і радіо протягом тижня попереджало про негоду, просили утриматись від поїздок!!
Та ні, всі розумники, пруться кудись...

п.с. жодним чином не хочу нікого образити, але ті хто позастрягав в заторах, на 50 % винні самі.
Відповісти
І якого милого вриватись в таку негоду, як тим паломникам так і водіям виїжати на рейс? Кому бракує в голові той і страдає тепер.
Відповісти
Під час посту ювілеї найкраще святкувати дома в родинному колі...
Відповісти
водія автобуса душе шкода,чому він має відповідати за помилки інших,в даному випадку за організатора паломницької поїздки і тих хто все ж таки прочистив цю дорогу і посипав її піском але вже ПІСЛЯ АВАРІЇ, ще й побитих паломників відправили попутками у суцільні пропки,ну і хто ви після цього правоохоронці-...? до Києва вони дісталися лише в ночі
Відповісти
"На дорозі було так слизько, що не можна було встояти на ногах - пасажири"

Гололед на земле, гололед!
Круглый год на пролет гололед!
И нет ни зимы ни лета!
Чем-то твердым одета поланета!
И если планету в облет,
Не касаясь ее ногами
Ни один так другой упадет
И затопчат его сапогами...
Гололед на земле...
Гололед.......

Відповісти
Останні новини
«Суцільний лід, на дорозі не встоїш»: подробиці аварії автобуса з волинянами-паломниками
25 березень, 2013, 09:16