Волинські та рівненські виробники частували лучан сиром. ФОТО

Волинські та рівненські виробники частували лучан сиром. ФОТО
Десяток виробників сиру з Волині та Рівненщини презентували лучанам продукцію своїх торгових марок у ТЦ «Промінь».

Ярмарок сирів відбувся у ТЦ «Промінь» у вівторок, 11 грудня.

На заході були присутні генеральний консул Республіки Польща Вєслав Мазур, голова Фундації Європейська Академія Самоврядування Анджей Страва, консул Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку Марек Запур та заступниця директора департаменту агропромислового розвитку Волинскої ОДА Людмила Петриканин.

Як зазначила координаторка проектів ВОГО «Фонд місцевого розвитку» Ельвіра Яцута, захід відбувся в рамках проекту «Сприяння впровадженню новітніх технологій переробки молока у Волинській та Рівненській областях шляхом ознайомлення з кращими польськими практиками».

«Протягом липня-листопада виробники сирів з Волинської та Рівненської областей відвідували тренінги, брали участь в ознайомлювальних поїздках до підприємств з України та Польщі з метою покращити свої навики у сироварінні. Сьогодні вони мають можливість представити власну продукцію», – розповіла Ельвіра Яцута.

Під час ярмарку Анджей Страва представив присутнім посібник «Порадник для сироварів», автор якого, Кшиштоф Яворський, 20 років життя присвятив мистецтву сироваріння. У книзі зібрані поради про те, як почати власну справу та створити унікальний смак сиру.

У ярмарку взяли участь виробники з Рівненщини (СОК «ГориньДар»), з Волині («Шацький молокозавод», «Старий Порицьк», «Угринівмолоко», виробники Наталія Видрич та Віктор Бошель, СОК «Степ», ФГ «Шляхом традицій»).

Проект отримав фінансову підтримку від Міністерства закордонних справ Республіки Польща в рамках програми «Польська допомога» в галузі розвитку. Підтримали ініціативу Генеральне Консульство РП в Луцьку та Департамент агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські та рівненські виробники частували лучан сиром. ФОТО
11 грудень, 2018, 18:39