На Волині продовжують боротьбу з кором

На Волині продовжують боротьбу з кором
На Волині за останній тиждень проти кору вакцинували 1,5 тисячі дітей.

Ситуація із захворюваністю на кір дещо стабілізувалася, хоча ще залишається напруженою, - інформує прес-служба облдержадміністрації.

Однак, через сезонні вірусні захворювання (грип, ГРВІ та ін.), проведення щеплень для дітей, батьки яких дали згоду на вакцинацію, відтерміновується за медичними показниками.

Нагадаємо, що у зв’язку з критичною ситуацією захворюваності на кір, видано розпорядження голови облдержадміністрації Олександра Савченка від 1 листопада 2018 року № 722 «Про посилення протиепідемічних заходів в області».

Зокрема, станом на 11 грудня найбільше хворих – в Луцькому, Горохівському та Ковельському районах, а також в Ковелі і Луцьку. Серед хворих за тиждень понад 45% госпіталізовано, інші лікуються амбулаторно.

В уражених навчально-виховних закладах запроваджуються обмежувальні заходи: призупинено навчання в окремих класах шкіл с. Голоби Ковельського району, ЗОШ №24 та гімназії №4 м. Луцька. Всього закрито 6 класів. У школах сіл Воютин, Радомишль Луцького району та у ВПУ № 9 м. Луцька, де зареєстровані спалахи кору, дітей вакцинували.

Слід зазначити, що область забезпечена достатньою кількістю вакцини КПК. За останній тиждень прищеплено позапланово 1458 осіб.

Довідково: З початку року на кір в області захворіло понад 2 тис. осіб. Станом на 11 грудня 2018 року в області локалізовано та ліквідовано 8 спалахів кору.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Волинь, кір
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.