У Луцьку біля дошки Чорноволу пересварилися влада й опозиція. ФОТО

 У Луцьку біля дошки Чорноволу пересварилися влада й опозиція. ФОТО
Народне віче, присвячене 14-ій річниці від дня загибелі лідера Народного Руху України, видатного політичного діяча В’ячеслава Чорновола, відбулося в Луцьку. Вшанувати памʼять прийшли представники і влади, й опозиції

До пам’ятної дошки політику прийшло близько 70 волинян, ‒ пише Волинська правда.

Серед присутніх були заступник голови Волинської ОДА Олександр Курилюк, заступник голови Волинської обласної ради Юрій Лобач, перший заступник луцького міського голови Святослав Кравчук, секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт, луцькі депутати Богдан Шиба та Олександр Пиза, голова Братства вояків ОУН-УПА імені Клима Савура Василь Кушнір та голова Волинської крайової організації Народного Руху України Володимир Банада.

«Не тільки українці-патріоти, а й недруги держави і демократії знали, що найбільші шанси стати президентом України восени (1999 року, – ред.) мав В’ячеслав Чорновіл. Мабуть, і це було основним лейтмотивом того, що сталося під Борисполем», – сказав Банада, який вів мітинг.

«Україна сьогодні знову на роздоріжжі – перед небезпекою втрати суверенітету, незалежності, «розперта» в різні сторони без визначеності свого вектору розвитку», – продовжив він та вказав на «непослідовність дій нинішньої влади, її ізоляцію у світовому демократичному співтоваристві».

«В’ячеслав Чорновіл був істинним українцем. Людиною, яка стояла на захисті інтересів нашої держави… Саме основне, я хочу підкреслити те, що кожен, хто рахує і вважає себе українцем, повинен робити все для розвитку нашої держави. Ми повинні цінувати і пам’ятати тих людей, які робили все для створення і процвітання України… Ми повинні національні цінності берегти в собі», ‒ зауважив «регіонал» Юрій Лобач.

«Я ще в далекому 91-му, я завжди про це кажу, будучи студентом Львівського університету, голосував тоді на президентських виборах за В’ячеслава Чорновола», – розповів Курилюк.

Потім заступник губернатора Волині дорікнув опозиції. «Якщо ви помітили, сьогодні чомусь провідники так званої «опозиції» не ведуть мови про спадщину Чорновола. Більше, напевно, в роботі інших цілей. Тому ми, напевне, будемо вищими в тому, що у трагічний день загибелі В’ячеслава Чорновола треба говорити про його пам’ять», – сказав Курилюк.

На «закид» заступника голови Волинської ОДА відреагував Григорій Пустовіт.

«Навіть сьогодні, вшановуючи пам’ять В’ячеслава Чорновола, кожен трактує це по-своєму. Хтось говорить про «так звану опозицію», що не так вона робить. А я хочу сказати, що «так звана влада» сьогодні робить не так. Дійсно, Чорновола сьогодні не вистачає, бо в часи Чорновола такий би закон про мови ніхто не прийняв би… Сьогодні їдуть у Москву, для того, щоб переговори вести про якийсь там можливий варіант входження України в Митний союз. Це що – наш вектор розвитку? Це що сьогодні – Україна, яка все життя була в Європі, а весь історичний процес у нас пов’язаний з Європою? Нам сьогодні потрібно повертатися спиною до Європи на догоду тим, хто не може організувати життя в нашій країні? Той, хто сьогодні займається політичними переслідуваннями?» – сказав він.

Зрештою, і опозиціонери, і представники влади разом поклали квіти до дошки В’ячеславу Чорноволу та гуртом перехрестилися. Мітинг тривав близько 40 хвилин.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Клоуни!
Відповісти
бухай брате...
Відповісти
Болтуны.
Відповісти
Толковий репортаж. Учора на Волинських новинах бачила тільки фото з місця події, серед яких фото Банади з вінком на голові. Піду погляну, чи прибрали те фото)))))
Відповісти
Останні новини
У Луцьку біля дошки Чорноволу пересварилися влада й опозиція. ФОТО
25 березень, 2013, 15:07
Хто і як отруює волинян
25 березень, 2013, 14:29