Через затриманих у Мінську лучан в Києві пікетували Посольство Білорусі. ФОТО. ВІДЕО

Через затриманих у Мінську лучан в Києві пікетували Посольство Білорусі. ФОТО. ВІДЕО
Близько п’ятдесяти активістів Національного Альянсу та членів інших громадських організацій 25 березня пікетували посольство Республіки Білорусь в Києві.

Люди вимагали негайно звільнити затриманих 24 березня у Мінську трьох українців, повідомили у прес-службі всеукраїнської громадської організації «Національний Альянс».

Пікетувальники висловили своє обурення тим, що на опозиційній акції в Мінську, яка, до речі, була дозволена владою, затримали трьох українців. Серед них – дві дівчини та один неповнолітній хлопець.

Без суду їх протримали добу в слідчому ізоляторі і лише в обідню пору 25 березня привезли на суд.

Голова організації «Національний Альянс» Майя Москвич висловила думку, що білоруські правоохоронці затримали трьох членів організації лише тому, що вони приїхали з України. Адже із понад двох тисяч учасників акції затримали лише вісьмох, троє з них – українці.

«За свідченнями очевидців, наші побратими нічого протизаконного не робили і поводилися мирно. Їх затримали лише тому, що вони мали на собі синьо-жовті прапори України», - заявила Майя Москвич.

На думку активістки, це очевидна неповага зі сторони білоруських правоохоронців до державних символів України та її громадян.

Пікетувальники підготували лист до посла Білорусі в Україні, в якому вимагають негайно звільнити затриманих українців. Проте із посольства ніхто не вийшов забрати лист, в приміщення посольства мітингувальників не пустили.

Майя Москвич заявила, що подальші дії пікетувальників будуть залежати від рішення суду.

Наразі відомо, що затриманим загрожує або п’ятнадцять діб арешту, або штраф розміром близько п’яти тисяч гривень.



Нагадаємо, у Мінську 24 березня затримали трьох активістів всеукраїнської молодіжної організації «Національний Альянс»: Юлію Грищук, Назара Зеліновського і Юлію Сливінську. Молоді люди із Луцька поїхали у сусідню країну, щоб взяти участь у щорічній акції білоруської опозиції «День Волі».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 18
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сволотівський абсурд...
Відповісти
скоро вступим в маскву.там всє чєтко
Відповісти
Вам шановний, Вам!!!
Відповісти
Каліка!
Відповісти
Непогано Свободівці на "АКУРАХ" роз'їжджають!
Жаль звісно, активістів,та всеж нафіга,вибачте,лізти в іншу країну. Розберіться в своїй. "НА" тільки і знає,що десь пікетувати,протестувати,мітингувати,а щось корисне для держави зробити хоч раз в житті може?
Відповісти
Автомобіль "Акура"-це не "Лексус",як не крути..., от регіаналам варто задуматися, а це ще так..., середній рівень, тж не на Део їздитимуть...., та це,навіть, не "БМВ" чи ""Мерс новий, щоб ти не казав..., більш-менш на одному рівні з "Тойотою КАМРІ" 2012-213 рр.!!!
Відповісти
Члены та членкыни, а какого было в лезть в Белоруссию: у себя уже порядок навели?
Відповісти
Грыцыко, это ж нужно быть таким ид...ом, чтобы не знать как правильно на русском языке соседняя страна назвается :)))))
Відповісти
"Белору́ссия[7] (белор. Беларусь), официальное название — Респу́блика Белару́сь (белор. Рэспубліка Беларусь), официальное сокращённое название Белару́сь — государство в Восточной Европе."- что не нравится просвещенному свидомиту?
Відповісти
То что на русском языке Беларусь так и будет Беларусью. Почитай Конституцию Республики Беларусь :)Там всё чёрным по белому написано. Или ты тупой и читать не любишь? :)
Відповісти
так чё наду тут?
Ви до Бацьки свого пишіть, а не тут!
А нам людей звільніть!
Відповісти
отуда пішітє,чєкіст?
Відповісти
Ідіоти! Якого фіга полізли в чужу країну? Сподіваюсь у відділку над ними вчинять і фізичну розправу. Можливо трохи розуму прибавиться і будуть наступного разу головою думати!!!
Відповісти
Геню, читаючи твої мрії про фізичну розправу над дівчатами і неповнолітнім, хочеться вмазати в чийсь поросячий писок.
Відповісти
фізична розправа це за круто, а от "по попе ремнем" в самий раз і бажано від тата з мамою, а можна щей татові і мамі, щоб за дітьми пильніше дивилися. Чого туда пертись було??? Свої патріотично-демократично-зсіромасивиділяючиські почуття можна було проявити, наприклад з лопатою чистячи сніг у гярячекоханому місті чи селі славної неньки України.
Відповісти
Що вони там роблять, ідіоти? Рускій мір будують. Це інша країна. Хай би потримали подовше. Поїхали авторитет собі завойовувати, який упав нижче плінтуса. Чи може кордони України посунуть аж до Смоленська?
Відповісти
Жаль, що вашими дурними головами політики заробляють собі рейтинги...
Відповісти
сніг відкидати - обов'язок комунальних підприємст, дороги ремонтувати - автодору, операції робити-лікарям і так далі. я бачу глузувати і критикувати вмієте добре, тоді давайте хтось із вас показово відкидає сніг чи поремонтує дорогу, чи щось в цьому плані, а там місто вас підтримає.
Відповісти
Останні новини
Через затриманих у Мінську лучан в Києві пікетували Посольство Білорусі. ФОТО. ВІДЕО
25 березень, 2013, 16:05