Які наслідки має для російського підприємця працевлаштування іноземців без дозволу?*

Які наслідки має для російського підприємця працевлаштування іноземців без дозволу?*
Кожен українець (як і будь-який інший іноземець), який бажає працювати в Москві, повинен оформити для цього спеціальний дозвіл. Працедавці навряд чи приймуть до себе людину без відповідних документів, оскільки в такому разі їх чекають доволі великі штрафи. Ви можете самостійно оформити дозвіл на роботу за 10 днів, якщо плануєте працевлаштуватися в Москві. У цьому вам допоможе компанія «Виза ЭйчАр Консалтинг». Вона спеціалізується на питаннях міграції та допомагає з оформленням документів з 1993 року. Розгляньмо типові порушення, які передбачають відповідальність для російського працедавця.

Порушення міграційного законодавства

Типові проблеми:

• Відсутність патенту чи дозволу на роботу. В такому випадку вважається, що діяльність іноземця є нелегальною.
• Протермінований пакет документів. Якщо термін дії паперів вже закінчився, їх потрібно оновити. Протягом всього періоду роботи в іноземця повинні бути діючі документи. Навіть один день протермінування є ризикованим, якщо підприємство в цей час перевірятиме трудова інспекція.
• Працевлаштування не за тою професією, яка вказана в патенті чи дозволі на роботу. Підприємець має право допускати людину лише до тих робіт, перелік яких чітко вказаний у її документах.
• Відсутність повідомлення про працевлаштування чи звільнення іноземця. Підприємець зобов’язаний своєчасно інформувати про це Федеральну міграційну службу.

Порушення трудового законодавства

Передбачена відповідальність працедавця і за порушення трудового законодавства РФ. Найчастіше штрафи виписують за наступні недоліки:
• Відсутність офіційного працевлаштування.
• Неправильне оформлення трудового договору. В такому випадку договір вважається недійсним, а працевлаштування іноземця – незаконним.
• Недотримання норм охорони праці.

Розмір штрафів є доволі серйозним. Для фізичних осіб він може досягати 7 000 рублів, а для юридичних осіб – 1 000 000 рублів. Додатково може бути прийняте рішення про закриття підприємства на 14-90 діб. Тому працедавці в більшості своїй воліють не зв’язуватися з нелегалами. Іноземці повинні самостійно подбати про оформлення необхідних документів, аби не мати проблем з пошуком роботи в Москві.

А що чекає самого нелегала? Йому доведеться заплатити штраф і покинути межі Російської Федерації. Варто також зазначити, що в Москві перевірки ФМС та трудової інспекції проводяться доволі часто. Краще подбати про документи заздалегідь, ніж постійно ризикувати штрафом і видворенням з РФ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: робота
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Які наслідки має для російського підприємця працевлаштування іноземців без дозволу?*
14 грудень, 2015, 16:14