Луцький недобуд хочуть віддати у міську власність

Луцький недобуд хочуть віддати у міську власність
Недобудовану багатоповерхову споруду на Липинського, 4 хочуть віддати у міську комунальну власність, бо фірма-забудовник збанкрутувала і будувати більше не може.

Про це йшлося 25 березня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою.

У 2008-му у фірми-забудовника ЗАТ «Західпромбуд» почалися фінансові проблеми, і компанія заморозила будівництво. Тепер розпочався процес банкрутства фірми, тож, згідно з законом про банкрутство, забудовник просить передати цей будинок у міську комунальну власність.

Як пояснила голова кооперативу "Липинського-4" Руслана Мальська, у будинку запроектовано 180 квартир. Проте у зведення будівлі гроші вклали тільки 118 сімей. Утворилася "дірка" у кілька десятків квартир на загальну суму близько 20 мільйонів гривень. Більше того, фірма-забудовник тепер банкрутує і просить винести питання про передачу у міську власність на сесію міськради.

Заступник міського голови Лариса Соколовська зазначила, що передавати будинок у міську комунальну власність - нонсенс.

"Як ми тоді маємо робити? Добудувати і віддавати їм назад? Крім того, кому на баланс записати будинок, для чого буде відбуватися передача - для обслуговування чи управління. Питання треба вивчати", - зазначила Соколовська.

Члени комісії також погодилися з тим, що таке багатомільйонне питання не можна так швидко виносити депутатам на сесію. Його треба детально вивчити і вирішувати. Вони відмовилися включати питання про передачу навіть у порядок денний найближчої сесії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Викупити за невеликі гроші. 62 квартири стануть власністю міста.
Відповісти
Злодія який взяв у людей гроші в тюрму.Де прокурори???
Відповісти
Поки,"мужновладці" будуть думати і вивчати, 118 сімей, лишаються бездомноми! Ось так влада дбае про своїх громадян!
Відповісти
Останні новини
Луцький недобуд хочуть віддати у міську власність
25 березень, 2013, 17:17