Де і як встановити вентилятор для ванної кімнати*

Де і як встановити вентилятор для ванної кімнати*
Вибір локації для встановлення витяжного вентилятора у ванній кімнаті пов’язаний з ефективністю його роботи. Місце повинне бути вибране так, щоб повітряпроводи забирали з кімнати усю надлишкову вологу і допомагали знижувати температуру повітря. Доступні моделі витяжних та інших вентиляторів ви можете подивитися в інтернет магазині Alter Air. Тут представлений широкий асортимент товарів для створення оптимального мікроклімату в будинку. Компанія надає комплексні послуги по підбору обладнання, встановленню та консультаціях щодо його експлуатації.

Слідкуйте за вологістю

Вентилятор повинен бути розташований у тій частині ванної кімнати, яка піддається найбільшому впливу вологості. Зазвичай це місце над ванною чи душем. Головне призначення пристрою – видалення вологого повітря, яке може призвести до появи плісняви та плям на меблях. Якщо у кімнаті встановлена і ванна, і душ, краще розташувати вентилятор десь між ними.

Якщо ж санвузол розділений на дві частини, кожна з них повинна бути оснащена окремим витяжним пристроєм.

Розташування вентиляційних каналів

Після визначення місця для монтажу вентиляторів потрібно обрати розташування повітряпроводів. Бажано, щоб труби проходити якнайкоротший шлях до стіни чи даху. Рекомендована максимальна відстань від вентилятора до зовнішнього виходу повітряпроводу – 2 м. Чим довша труба, тим гірше працює уся система. Збільшується ймовірність накопичення конденсату й появи плісняви в повітряпроводах. Все це не йде на користь мікроклімату.

Перевірте горище

Підійміться на горище і точно визначте, де саме під стелею знаходиться витяжний вентилятор. Бажано робити це з помічником, який знаходитиметься у ванній кімнаті й спілкуватиметься з вами по телефону.

Впевніться, що вентилятор не знаходиться в місцях, де можуть виникнути ускладнення для руху повітря. Вихідний отвір повітряпроводу повинен знаходитися назовні, а не на горищі.

Додаткові поради

Ще кілька рекомендацій:
• Потужність вентилятора повинна відповідати об’єму ванної кімнати.
• Використовуйте гладкі труби і постарайтеся мінімізувати кількість поворотів.
• Встановіть кришку, яку можна закрити, коли вентилятор вимкнений. Це дозволить захистити труби від пилу та конденсату.
• Не забувайте про термоізоляцію повітряпроводів у холодному кліматі. Це необхідно для запобігання утворенню конденсату на внутрішній поверхні труб.

Ще одна важлива порада – не забувайте враховувати вказівки з інструкції до витяжного пристрою.

Відео: https://www.youtube.com/user/alterairkiev/videos

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Де і як встановити вентилятор для ванної кімнати*
15 грудень, 2017, 16:20