Лучан, затриманих в Білорусі, звільнили і, ймовірно, депортують

Лучан, затриманих в Білорусі, звільнили і, ймовірно, депортують
Українців, затриманих 24 березня на опозиційній акції в Мінську, суд визнав винними.

Усіх трьох визнали винними у непокорі працівникам міліції, повідомили 25 березня у прес-службі всеукраїнської громадської організації «Національний Альянс».

Юлія Грищук та Юлія Сливінська отримали покарання у вигляді арешту на одну добу. У зв’язку з тим, що дівчата вже просиділи добу в слідчому ізоляторі, їх було звільнено в залі суду. Назар Зеліновський отримав покарання у вигляді попередження.

Суд над затриманими українцями тривав кілька годин. Очікувалося, що він розпочнеться о 12:00, проте із незрозумілих причин засідання затягнулося. Лише близько 18:00 оголосили вирок. Після оголошення вироку українців відпустили. Найближчим часом вони повернуться в Україну.

Крім зазначених покарань, всім трьом членам «Національного Альянсу», очевидно, заборонять в’їжджати на територію Білорусі впродовж найближчих п’яти років.

Нагадаємо, у Мінську 24 березня затримали трьох активістів всеукраїнської молодіжної організації «Національний Альянс»: Юлію Грищук, Назара Зеліновського і Юлію Сливінську. Молоді люди із Луцька поїхали у сусідню країну, щоб взяти участь у щорічній санкціонованій акції білоруської опозиції «День Волі».

Після затримання активістів «Національний Альянс» влаштував пікет під стінами Посольства Республіки Білорусь у Києві з вимогою негайно звільнити українців.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нє хай шастать!!!
Відповісти
Видно у Сволоти закінчились дорослі диверсанти...
Відповісти
вступім,вапрос вачто?
Відповісти
срамота
Відповісти
оце тебе до психіатра!!!СРОЧНО!
Відповісти
Останні новини
Лучан, затриманих в Білорусі, звільнили і, ймовірно, депортують
25 березень, 2013, 20:20