Луцький мер хоче заручитися підтримкою багатіїв для наступних виборів, ‒ експерти

Луцький мер хоче заручитися підтримкою багатіїв для наступних виборів, ‒ експерти
Пропонуючи включити до складу виконкому представників відомих бізнесменів, луцький міський голова Микола Романюк намагається підготувати для себе міцніший фундамент, в тому числі ресурсний, для наступної виборчої кампанії на посаду міського голови, - припускають експерти центру політичного аналізу і виборчого консалтингу.

Про це йдеться у традиційному аналітичному підсумку політичних подій тижня Центру.

Нагадаємо, на найближчій сесії міськради можуть змінити деяких членів виконкому. На місця теперішнього депутата Верховної Ради України Євгена Мельника та голови Волинської обласної спілки ветеранів Афганістану Григорія Павловича пропонуються нові кандидутари.

Це - президент Волинського обласного благодійного фонду Олега Чернецького Михайло Щур та проректор із навчально-виховної роботи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Ірина Констанкевич.

Михайло Щур – партійний функціонер ВО «Свобода» та «права рука» одного зі спонсорів цієї партії, депутата міської ради Олега Чернецького.

Таким чином, у виконкомі залишається квота ВО «Свобода». Ймовірно, що це призначення посилить позиції Чернецького, адже Щур буде лобіювати інтереси бізнесмена та депутата, так як це свого часу інколи робив Мельник, - кажуть у Центрі політичного аналізу і виборчого консалтингу.

Сам же Михайло Щур заявляв, що його в першу чергу цікавлять різні соціальні питання та транспорт.

Ірина Констанкевич пояснювала, що займатиметься у виконкомі питаннями, які стосуються студентів та університету.

При цьому експерти зауважують: освіту і науку у виконкомі чомусь хочуть доручити саме Ірині Констанкевич, а не, наприклад, досвідченішим і авторитетнішим Ігорю Коцану чи Віктору Божидарнику. Інші ж структури у виконкомі представлені першими особами, а не заступниками.

Як можливу причину того, що у виконкому пропонують саме Констанкевич, експерти називають той факт, що вона – заступниця голови правління Благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк». Очевидно, що інтереси саме Ігоря Палиці представлятиме у виконкомі Констанкевич.

При цьому у ЦПАВК зауважують: ще донедавна інтернет-видання, підконтрольні Ігорю Палиці, критикували луцького міського голову Миколу Романюка за його не доопрацювання. Як раптом у члени виконкому пропонують особу, близьку до олігарха. Більше того, сам Романюк заявив, що робота із благодійним фондом «Новий Луцьк» налагоджена і, в нього з Палицею «робочі» стосунки.

Можна припустити, що, пропонуючи включити до складу виконкому представників відомих бізнесменів, Микола Романюк намагається підготувати для себе міцніший фундамент, в тому числі ресурсний, для наступної виборчої кампанії на посаду міського голови, - кажуть у Центрі політичного аналізу і виборчого консалтингу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А нам лучанам великої ролі не грає хто нас буде грабувати ісі вони сірі миші, нехай вдавляться як Березовський і Янукович.
Відповісти
Ну це ти по собі не суди!!!
Наприклад мені особисто, не хочеться, щоб це ... ... ... було знову при владі..., такщо не треба тут "ля ля"!
Відповісти
ну це не новина, це те, що вже продовжуеться доволі довго, наприклад, Палиця й Лазорко, постійно працюють, вкладають свої гроші в Волинь, а Романюк лише фотографується з ними, психологічний хід, він разом з ними, значить і він працює і вкладає)
Відповісти
Ага, "робочі стосунки", і таке інше, фундамент собі готує, та люди не сліпі й не дурні, думаю на вибори мера явка буде майже 100 відсоткова. І голосувати будуть не лише бабуні та дідугани. Всі вже побачили, хто на що гаразд, так що ситуація може обернутись до шановного Миколка, зовсім іншою стороною, не підтримкою, а прямим голосом за Палицю, чи за Лазорка. Аллілуя!
Відповісти
ось такі наші лучани, наче "миші на тонучому кораблі". Для вас, шановні, найголовніше вдаване щастя, забезпеченість і приховані ігри. Парадокс останніх років у тому, що ви, шановні, слухаєте двуликих людей, людей, які нічого окрім двуликості і боргів не показують. Але, що ж - ми вже більш ніж два десятки років живемо у боргах і то наш стиль життя. Головне мати сьогодні, а діти і внуки оплатять.
Що ж до пана Миколи Романюка - то людина у час недофінансування місцевого самоврядування, кризи, систематичності неплатежів до бюджету (до речі, задумайтесь хто? скільки? і як вчасно сплачує до бюджету?), боргів (створених псевдо демократами, які окрім мітингів, вдаваного патріотизму, безпорадності нічого більше не зробили) повертає борги, оновлює парк громадського транспорту, і нарешті зробив більше ніж всі разом взяті. Окрім того він (Микола Романюк) - просто людина! А це рідкість сьгодні!
Відповісти
Коля, то ти? ))
Слухай сюда, "грамотей", "для вас, шановні, найголовніше вдаване щастя", ТА ХОЧ ЯКЕСЬ ЩАСТТЯ! Дітям, яким Лазорко "нужник" новенький зробив, та інвалідм подарунки, не така та радість і вдавана, спортсменам яких він піддтримує, реальне щасття. Палиця, який вклав в Луцьк напевно, найбільше ніж хто інший. Ну так є в них "бабулеси", так чтого ж відмовлятись, то, ніхто ж не вимагає "душу д*яволу віддавати". Дістало вже, вічно голодні, холодні, "знедоленні", але мля, боремся, за свободу, за незалежність...та кому ми потрібні?!
Відповісти
грубовато, але правдв.
Відповісти
Та с-ки потім вони повідмивають грошей за це "зробив"???
Краще вилікувати онко хворих, а не в бруківку вкладатиі робити атк,щоб ніхто н езнав, а не ЦУМ палити та Буратіно клоунам будувати, таким як ти!!!
Краще їсти чорний хліб ніж мати чорну душу!!!
Просто ще ти не доросло до такого і НІКОЛИ НЕ ДОРОСТЕШ,БО МІЗКІВ ЗАМАЛО!!!
Відповісти
Просто людина - це не характеристика МЕРА. Просто людина хай сидить дома чи працює як всі просто МИ)
Тут потрібен господарник та керівник!
Відповісти
Експерти просто "жесть". Вони припускають. "Досвідченішим і авторитетнішим Ігорем Коцаном", не смішіть. Немає у нас нормальної аналітики.
Відповісти
Для V.I.P. Пішов би ти, жополизник, зі своєю хвалюбою знаєш куди? Туди, звідки ти виліз!
Відповісти
Звісно, у нас інша думка ніж поливання брудом мера немає права на існування...
Відповісти
Останні новини
«Волинь» здолала «Ниву»
26 березень, 2013, 09:09
У Луцьку суд виселяє банк
26 березень, 2013, 08:56
Луцький мер хоче заручитися підтримкою багатіїв для наступних виборів, ‒ експерти
26 березень, 2013, 08:45
До Луцька їде поет-каратист
26 березень, 2013, 08:34