Колишній владика УПЦ МП з Волині приєднався до Православної церкви в Україні

Колишній владика УПЦ МП з Волині приєднався до Православної церкви в Україні
Митрополит Симеон (Шостацький), який довгий час був керівником Володимир-Волинської єпархії, заявив про свій перехід із РПЦ в Україні до новоствореної єдиної помісної Православної церкви України.

У неділю, 16 грудня, під час служби у Спасо-Преображенському кафедральному соборі у Вінниці митрополит Симеон заявив про свій перехід із РПЦ в Україні до новоствореної єдиної помісної Православної церкви України.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Колишній владика із Волині став єдиним, хто на соборі УПЦ (МП) підтримав автокефалію

Про це він повідомив під час служби у Спасо-Преображенському кафедральному соборі у Вінниці, повідомляє місцевий портал 0432.ua з посиланням на керівника прес-служби єпархії протодиякона Владислава Демченка, передає УНІАН.

При цьому він зазначив, що звичайні прихожани жодних змін у зв'язку з переходом Симеона не відчують. Інформації про перехід інших паств Вінницької області в об'єднану українську церкву поки немає.

Нагадаємо, 15 грудня Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України.

15 грудня настоятель храму святого великомученика Димитрія Солунського, глава відділу соціального служіння та благодійництва Переяслав-Хмельницької та Білоцерківської єпархії УПЦ КП Богдан Тимошенко, розмістив у соцмережі фотографії, які свідчили про присутність на Об’єднавчому соборі щонайменше двох архієреї УПЦ Московського патріархату: митрополита Вінницького і Барського Симеона (Шостацький), а також митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинко).

Тимошенко опублікував відповідні світлини з написом: «Представники Московського патріархату реєструються на Об’єднавчий собор».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Він вже не митрополит.
Відповісти
Коли перестануть мутити наше життя путінські активісти?
Відповісти
ЩО ви, україночка, таке говорите. Я вже п'ятий рік щирий український активіст та громадський діяч.
Відповісти
Останні новини
Колишній владика УПЦ МП з Волині приєднався до Православної церкви в Україні
17 грудень, 2018, 16:50