Ангіограф купили без порушень, – Ігор Ващенюк про кримінальне провадження

Ангіограф купили без порушень, – Ігор Ващенюк про кримінальне провадження
Керівник управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Ігор Ващенюк розповів, що закупівля ангіографа відбувалася без порушень, а його ціна нижча, аніж аналогічних апаратів, які закупили інші області.

Про це він повідомив під час брифінгу у понеділок, 17 грудня.

Насамперед Ващенюк зазначив, що увага правоохоронних органів до закупівлі є нормальним явищем, оскільки сума є великою, утім, на його думку, у справі можна було обійтися і без кримінального провадження.

«Ми купили його, мабуть, найдешевше в Україні, тому правоохоронці розберуться з цією справою. Де є великі гроші, там завжди є кримінальні провадження. Ми не маємо претензій до правоохоронних органів», – зазначив Ігор Ващенюк.

Разом з тим, консультант з управління субпроектом Світового банку Марія Адамчук пояснила, що інцидент виник через те, що апарат купували згідно з міжнародними вимогами, а не національними.

Також вона наголосила, що ковельський ангіограф коштував близько 15 мільйонів, натомість в Україні аналогічні апарати купили і в інших областях, проте за значно вищими цінами.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У ковельській лікарні завдяки новітньому обладнанню рятуватимуть сотні життів. ФОТО

До прикладу у Вінниці його придбали більш, аніж за 22 мільйони, а у Рівненській та Чернівецькій областях вартість перевищила 23 мільйони.

Разом з тим вона зазначила, що всі необхідні документи правоохоронцям вже надали та готові відповідати на будь-які запитання. Разом з тим в управлінні охорони здоров’я переконані, що невдовзі провадження будуть закриті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А поліціянти молодці ! Тримають ситуацію на контролі.
Відповісти
Останні новини
Ангіограф купили без порушень, – Ігор Ващенюк про кримінальне провадження
17 грудень, 2018, 16:59