Переваги насіннєвої картоплі*

Переваги насіннєвої картоплі*
Картопля – доволі невибаглива рослина, яка дозволяє збирати багаті врожаї. Насіння для вирощування від Dobrodar спеціально відібране і оброблене так, щоб зменшити ризик пошкодження комахами та хворобами. А ще це джерело великої кількості корисних речовин, необхідних для організму. Та перш ніж приступили до вирощування картоплі, потрібно правильно її вибрати.

Чому не з магазину?


Недосвідчені городники можуть використати в якості насіннєвого матеріалу звичайну картоплю, яка продається в продуктовому магазині. Але робити цього не варто. Такі коренеплоди часто обробляють інгібіторами росту. Це необхідно, щоб продукт довше лишався свіжим та придатним для харчового використання. Але інгібітори гальмують пророщення картоплі. Навіть коли ви ретельно готуєте грунт і висаджуєте бульби відповідно до усіх правил, вони можуть не прорости. В результаті ви лише дарма витратите кошти і час.

Органічно вирощена картопля з городу – це вже кращий, але теж далеко не ідеальний варіант. Оскільки ця рослина розмножується вегетативним шляхом, на бульбах лишаються усі хвороби і шкідники з минулого року.

Переваги сертифікованої картоплі

Саме тому для городництва потрібно використовувати спеціально підготовлений насіннєвий матеріал. Він призначений спеціально для вирощування. Він не уражений хворобами та шкідниками, але й не оброблений інгібіторами. Якість такого матеріалу підтверджується відповідними сертифікатами. Ці бульби дають гарний урожай в різну погоду.

Навіть сертифікована картопля може бути зараженою шкідниками чи хворобами після висаджування. Особливо це стосується хвороб, які проявляються поступово (таких як кільцева гниль). Але у вас є важлива перевага – сертифікований насіннєвий матеріал має кращий спротив хворобам.

Купуйте здорову, сильну насіннєву картоплю, щоб уникнути проблем і гарантувати гарний врожай. Уважно огляньте кожну бульбу. Якщо вона м’яка, розтріскана, має сині/зелені плями чи ознаки гниття, використовувати її як посівний матеріал не варто.

Підготовка до посадки

Якщо ви хочете розрізати бульби на шматки, краще зробити це за два дні до посадки. Завдяки цьому на поверхні шматків утвориться захисна плівка, яка знижує ризик гниття і ураження хворобами.
Для додаткового захисту можна пересипати картоплю порошкоподібною сіркою. Покладіть нарізані бульби в пакет, посипте їх сіркою і струсніть, щоб порошок розподілився рівномірно. Потім розкладіть шматочки на відкритому повітрі й дайте їм підсохнути протягом 3-4 днів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: картопля
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Переваги насіннєвої картоплі*
18 грудень, 2016, 18:25