Як перевірити якість цементу після придбання?*

Як перевірити якість цементу після придбання?*
Навіть якщо будматеріали в упаковці здаються цілком якісними, ви можете і повинні перевіряти їхню якість перед використанням. Цемент fenixcentr поставляється від перевірених виробників і зберігається в належних умовах, тож ризик отримати неякісний товар мінімальний. Але перевірка все ж є дуже бажаною. Ми розповімо, якими саме методами її можна провести.

Упаковка
Пересвідчіться, що мішок не пошкоджений, в ньому немає отворів, усі шви цілі. Шукайте позначки, які підтверджують відповідність певному стандарту чи сертифікату якості. Перевірте дату виготовлення. Міцність цементу з часом погіршується. В ідеалі бажано використати його протягом 90 діб з дати виготовлення. Через 3 місяці після випуску міцність знижується на 20-30%. Через 6 місяців – на 30-40%. Через 12 місяців – на 40-50%. Не можна купувати цемент, який зберігався не в оригінальній заводській упаковці.

Відчуття
Наберіть цемент в долоню. Ви можете зробити певні висновки, просто бачачи і відчуваючи його. Порошок повинен бути однорідним, без грудочок та сторонніх домішок, прохолодним. Це вказує на відсутність вологи. При пошкодженій упаковці цемент швидко накопичує воду і псується. Колір повинен бути зеленкувато-сірим. При наявності грудочок використовувати цемент не можна.
Не завадить і понюхати порошок. Тільки робіть це обережно, щоб не вдихнути його. Виражений запах грунту чи мулу може вказувати на наявність великої кількості домішок. Про те ж саме свідчить і колір, який відрізняється від стандартного.

Водяний тест
Візьміть трохи цементу і просто вкиньте його у відро з водою (не перемішуючи). Якщо матеріал якісний і не має домішок, він буде деякий час плавати на поверхні води, а потім потоне. Змішайте цемент з водою так, щоб утворилася густа паста. Залиште його на 24 години висихати. Готовий матеріал повинен зберегти форму і добре затвердіти.

Міцність
Є ще один тест, пов'язаний з водою. Але він більш складний. Потрібно сформувати з цементної суміші блок розмірами 20х3х3 см. Коли він повністю затвердне, занурте його у воду на 7 днів. Після цього помістіть блок на опори, які знаходяться на відстані близько 15 см одна від одної. Покладіть на блок вантаж масою 34 кг. Не повинно з’явитися жодних ознак руйнування. Тріщини означають погану якість.

Також ми радимо купувати будівельні матеріали від перевірених виробників. Доволі часто в цемент додають різноманітні домішки, щоб здешевити його. В результаті він фактично стає бракованим, оскільки не відповідає заявленим характеристикам.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як перевірити якість цементу після придбання?*
18 грудень, 2016, 18:33