На Волині – новий спалах кору

На Волині – новий спалах кору
У Любешеві зафіксували новий спалах кору.

У понеділок, 17 грудня, зареєстрували сімейне вогнище кору в жителів селища Любешів, - пише газета Нове життя.

Захворіли мама та двоє її діток-дошкільнят, інформує Олена Іванчук, завідувач Любешівського районного лабораторного відділення.

Одна дитина відвідує ясельну групу Любешівського дитсадка №2, інша – старшу групу дитсадка №3.

"Розроблений план протиепідемічних заходів, який наданий керівникам обох дитсадків та головному лікарю Центру первинної медико-санітарної допомоги. Одним із пунктів є заборона проведення культурно-масових заходів у групах, де виявлені випадки захворювання, впродовж 21 дня – від 17.12.2018 р. до 06.01.2019 р.", - йдеться у повідомленні.

А у вівторок, 18 грудня, зареєстрували ще одне сімейне вогнище кору – в с. Мукошин. Там захворіли мама зі своєю однорічною дитиною. З приводу захворювання розроблений план протиепідемічних заходів, який також переданий керівництву ЦПМСД. Любешівське районне лабораторне відділення продовжує епіднагляд за станом інфекційної захворюваності в районі.

"Тож медики наголошують: єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору – вакцинація. У закладах охорони здоров’я Любешівщини достатньо вакцини, якість якої підтверджена ВООЗ", - пише видання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.