Україна ‒ Молдова. Напередодні

Україна ‒ Молдова. Напередодні
Національна збірна України з футболу продовжує боротьбу за право взяти участь в чемпіонаті світу 2014 року.

У вівторок, 26 березня, наша команда гратиме з Молдовою, - пише Football.ua.

У збірної України перед матчем з Молдовою подвійна мотивація. Крім складної турнірної ситуації, напевно, гравці будуть думати про помсту за невдачу в першій грі команд, яка закінчилася нічиєю. Молдавани програли і Англії, і Чорногорії на своєму полі, а ось в українців відібрали очки.

Команда Михайла Фоменка добре провела зустріч проти Польщі, піднявши не тільки настрій собі та вболівальникам, але ще й збільшивши шанс на успішне завершення відбіркової кампанії. Для повного задоволення весняними матчами потрібно обігравати Молдову.

У порівнянні з матчем у Варшаві Фоменко недорахувався двох гравців. Через дискваліфікацію матч в Одесі пропустять Руслан Ротань і Денис Гармаш. Втім, тренерський штаб спочатку викликав 25 осіб, а потім ще й Дмитра Гречишкіна запросив, так що є кому зіграти.

Напевно, у порівнянні з матчем в Польщі Україна буде діяти в більш атакуючому варіанті складу, хоча й з трьома номінальними опорними хавбеками команда Фоменко не тільки захищалася. Напевно в середині поля зіграє зв'язка Тарас Степаненко - Анатолій Тимощук, а іншого дискваліфікованого гравця замінить хтось із атакуючих гравців: Роман Безус, Євген Селезньов або Марко Девіч.

Інших змін у складі збірної України не очікується, але тут також можливі несподівані ходи. До Фоменка на посту головного тренера всі тільки звикають.

Можливо, він сильно перетасує склад. Гравці виконали чимало бігової роботи, комусь чотири дні могло й не вистачити на відновлення.

Україна (орієнтовний склад): Пятов - Федецький, Хачеріді, Кучер, Шевчук - Тимощук, Степаненко - Ярмоленко, Зозуля, Гусєв - Девіч

Молдова
(Орієнтовний склад): С.Пащенко - Бордіян, Єпуряну, Головатенко, Булгару - Дєдов, Оніке, Георгієв, Іоніце - А.Пащенко - Сидоренко

Травмовані: Коноплянка - Іванов, Армаш (під питанням)
Дискваліфіковані: Ротань, Гармаш - Гацкан

Слова


Михайло Фоменко, наставник збірної України:

«Збірна Молдови - непогана команда, яка зазвичай не має такої кількості гравців, що виступають в європейських клубах, як, наприклад, команда Польщі, однак більшість футболістів молдавської збірної грають у російській Прем'єр-лізі. А це турнір високого рівня. Хлопці чудово розуміють, що не можна так налаштовуватися на гру, як у першому матчі проти збірної Молдови. Також вони розуміють, що зараз для нас кожна гра - ключова».

Іон Карас, наставник збірної Молдови:


«Слабкі сторони України? Їх немає. Принаймні, у порівнянні з нашою командою їх немає».

Андрій Пятов, воротар збірної України:

«Тепер ми повинні в Одесі підтвердити цю гру. Без наступної перемоги не буде мати великого значення ця, над Польщею. Ми повинні добре підготуватися і здобути перемогу».

Цікаві факти

- Збірна України програла два останні домашні офіційні матчі (якщо не вважати на Євро-2012) з однаковим рахунком 0:1 (Греції і Чорногорії);

- Якщо враховувати домашній Євро і товариські матчі, то збірна України не може перемогти і навіть забити у ворота суперника на своєму полі в чотирьох іграх;

- В останніх 14-ти офіційних матчах збірна Молдови здобувала очки чотири рази, тричі вона обіграла Сан-Марино, а єдиний інший випадок - нічия з Україною;

- Крім Сан-Марино, на виїзді востаннє в офіційних матчах збірна Молдови перемагала у вересні 2007 року Мальту з рахунком 3:2.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Україна ‒ Молдова. Напередодні
26 березень, 2013, 10:24