У Волиньраді мітингують педагоги школи-інтернату

У Волиньраді мітингують педагоги школи-інтернату
У Волинську обласну раду приїхали представники Іваничівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату. Вони просять депутатів не реорганізовувати навчальний заклад.

Питання, через яке педагоги приїхали мітингувати, мають розглянути на сесії сьогодні, 20 грудня.

Зауважимо, що Іваничівську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат хочуть реорганізувати шляхом приєднання до Затурцівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки». Таким чином навчальний заклад буде у Затурцях, а не у Іваничах.

Вчитель української мови школи-інтернату Сніжана Горбачук розповіла, що 67 осіб із трудового колективу лишиться фактично без засобів існування. Натомість є сім’ї, де двоє людей працюють у цьому навчальному закладі.

За словами вчительки, тут навчається 90 учнів не лише з Іваничівського району, але й з Турійського, Горохівського, Володимир-Волинського районів.

«Турбуємося не лише ми, але і батьки учнів. Більша частина учнів школи – це учні з ромських дітей. Вони на навчання в Іваничі їдуть «дизелем». Якщо її переведуть у Затурці, то батьки їх туди просто не будуть возити, бо немає належної транспортної розв’язки із Затурцями», - висловилася Сніжана Горбачук.

Чи зважать депутати Волиньради на позицію трудового колективу закладу, стане відомо під час розгляду питання щодо реорганізації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.