Українські нардепи літають на роботу літаками. ВІДЕО

Українські нардепи літають на роботу літаками. ВІДЕО
На кожне засідання Верховної Ради народні депутати, щоб не спізнитися, злітаються власними літаками.

Щоразу в аеропорту «Жуляни» сідають та підіймаються в небо бізнес-джети, ‒ пише ТСН.

Говорити ж про свої літаки ніхто не хоче. Бізнесмен Олександр Ярославський, напевно, і досі єдиний в Україні, хто наважився показати журналістам свою «пташку».

Говорити про власників сучасних літаків відмовляються не тільки депутати, але й впливова людина в сучасній бізнес-авіації Сергій Нікіфоров. Саме його компанія обслуговує більшу частину приватних літаків України.

«Сьогодні у нас 88 літаків ділової авіації імпортного виробництва, які базуються в Україні», ‒ сказав Нікіфоров.

Журналістам вдалося дізнатися, що 88 новітніх бізнес-джетів і є так званою «українською придворною авіацією». Її сукупна вартість сягає 800 млн дол.

«В середньому «по палаті» можна порахувати по десять ‒ не помилишся. Відповідно флот, приблизно, 800 мільйонів доларів коштує», ‒ додав Сергій Нікіфоров.

Називати прізвища впливових клієнтів уголос ‒ табу. Повну секретність включено у вартість послуг. Експерт лише натякає, що серед власників є люди, які входять до топ-100 впливових людей, топ-100 найбагатших людей, які працюють у Верховній Раді, Кабміні і Адміністрації президента України.

Проте журналістам вдалося зафіксувати кілька літаків, які можуть належати українським політикам і бізнесменам. Так, в аеропорту потрапив в обʼєктив розкішний бізнес-джет Challenger канадського виробництва, вартість якого складає щонайменше 20 мільйонів доларів. Бортовий номер «ICD» збігається з назвою промислової корпорації, власником якої є олігарх Сергій Тарута.

Раніше стало відомо і про літак з пропискою в Еміратах екс-мера Києва Леоніда Черновецького. Його повітряне судно неодноразово бачили в Італії, Франції, Англії та Австрії. При цьому розсекреченням займаються плейн-споттери – люди, що з фотоапаратами полюють за найгарнішими літаками. Говорити про свою роботу вони відмовляються, адже їхнім захопленням цікавляться спецслужби і правоохоронці. І це при тому, що у всьому світі їхній рух безперешкодно розвивається.

Однак, отримати деякі фотографії все ж вдалось. Так, літак LEARJET 2001 року випуску часто фотографують в Ужгороді та Львові. Саме це дає підстави говорити про те, що це додому в Мукачево добирається з Києва нардеп Віктор Балога. Десятирічний літак, який приписують колишньому міністру з надзвичайних ситуацій, розрахований на 11 пасажирів. Коштує він три мільйони доларів.

Дещо більшим і значно дорожчим є бразильсикий Embraer 2009 року. Реактивний літак бізнес-класу із підвищеною комфортністю, а в деяких комплектаціях є навіть ліжка. Вартість такого авіадива ‒ близько 30 мільйонів доларів. Цей розкішний будинок на крилах набув слави під час підготовки до Євро-2012. Тоді він ледь не щодня курсував з Борисполя до Харкова, Львова і Донецька із впливовим пасажиром на борту – регіоналом Борисом Колесніковим. Український Embraer зафіксували раніше вже в Португалії, Чехії, Австрії та Німеччині. Розкривати інформацію про власників літака Колесніков відмовився.

Так само і народний депутат від Партії регіонів Нестор Шуфрич, якому віднедавна приписують любов до шикарного літака Gulfstream. У свою чергу, експерти стверджують, що літаки дедалі частіше купують на кількох власників. Крім того, багатії не одразу сплачують десятки мільйонів, а переважно користуються кредитами від європейських банків під 2% річних. Тому як би не бідкались депутати й чиновники, щорічно українській приватний авіафлот поповнюється пʼятьма найновішими літаками.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Challenger, LEARJET, Embraer, Gulfstream - это всего лишь название фирм производителей. И информация типа - "Embraer 2009 року" ни о чем не говорит. Это может быть ВС и из семейства ERJ, они есть в разных модификациях от 37 до 50 паксов. А может из семейства E-Jet, от 70 до 100 пассажирских мест. Я понимаю, что редакция ВП не автор статьи, но инфа явно сырая и не полная. И вот такое изречение, как понимать:"При цьому розсекреченням займаються плейн-споттери...". При чому? А?
Відповісти
Останні новини
Українські нардепи літають на роботу літаками. ВІДЕО
26 березень, 2013, 15:11