Волинський лісгосп запустив нову сучасну лінію з переробки деревини. ФОТО

Волинський лісгосп запустив нову сучасну лінію з переробки деревини. ФОТО
У державному підприємстві «Камінь-Каширське лісове господарство» Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства було запущено в роботу нову сучасну лінію з переробки деревини. Це вже третій аналогічний об’єкт, якому дали старт лісівники Волині протягом останніх двох місяців року.

Повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

«Мені приємно, що волинські лісівники зробили такий суттєвий крок у напрямку розвитку переробки деревини. Це зараз фактично єдина можливість, щоб лісгоспи мали змогу розвиватися і дбати про відновлення лісів. Роблячи ставку на оновлення обладнання, ми інвестуємо у майбутнє. Інакше не зможемо конкурувати на ринку. Переконаний, що й місцева громада оцінить такий крок. Адже це не лише робочі місця, а й додаткові суми податків у бюджети», – зазначив заступник Голови Держлісагентства України Володимир Бондар.

У свою чергу, начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко розповів, що завдяки встановленню ліній на кожному із підприємств – а це, крім Камінь-Каширського лісгоспу, ДП «Старовижівське ЛГ» та ДП «Любомльське ЛГ» – вдалося вдвічі підвищити ефективність переробки.

Після символічного перерізання стрічки директор підприємства В’ячеслав Кузьмич провів коротку екскурсію оновленим лісокомплексом. Крім нового обладнання та відремонтованих приміщень, тут проведено капітальний ремонт побутових кімнат для працівників.

В’ячеслав Кузьмич розповів, що на підприємстві загалом працює 165 осіб, з них 55 працівників задіяні на виробництві. Директор зазначив, що людям завжди приділяється особлива увага. Тому в лісгоспі не лише постійно вкладають кошти у покращення умов праці, а й приділяють значну увагу соціальному захисту працівників.

Підприємство забезпечує своїх людей пиловником для забудови за пільговими цінами, дровами паливними, надається матеріальна допомога на лікування, оздоровлення та відпочинок працівників і членів їхніх сімей. Адже, наголошує директор, головне на підприємстві – люди. Не секрет, що жодна, навіть найсучасніша техніка, не може нормально працювати без фахівця.

Тісною є співпраця лісгоспу і з місцевими громадами. На цьому наголошували присутні на відкритті керівники району. Адже підприємство не лише надає комфортні умови роботи з одними з найвищих зарплат на рівні району, а й сплачує чималі суми податків.

Зокрема, за 11 місяців цього року підприємством загалом сплачено майже 19 млн грн податків до бюджетів різних рівнів. З них до місцевого бюджету надійшло 11 млн 606 тис. гривень.

Заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар відвідав також ще одне лісогосподарське підприємство, що працює у районі, – ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс».

На завершення візиту на Камінь-Каширщину Володимир Бондар провів нараду з директорами підприємств. Під час наради обговорено перехід з 2019 року на нові національні стандарти визначення розмірно-якісних характеристик деревини, які гармонізовані з європейськими.

Довідково:

Комплексна лісопильна лінія «SKYWOOD» призначена для розпилювання круглого лісу діаметром від 120 до 390 мм на обрізну дошку, брус, а також для виготовлення палетних дощок. Товарна продукція переробки: пиломатеріали обрізні І сорт, пиломатеріали супутні.

Усього отриманих доходів від реалізації товарної продукції, у тому числі, тирси, дров-відходів, щепи технологічної прогнозується на рівні 3 млн 613 тис. грн в рік. Окрім того, додається 12 робочих місць у комфортних умовах. За індикативними показниками, відбудеться ріст заробітної плати на 3000 грн і становитиме вона в межах 11 тис. гривень.















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
працює 165 осіб, з них 55 працівників задіяні на виробництві. 

На 1 козака 2 атамана
Відповісти
Щось тут не те. Дохід від реалізації всього 3.5 млн грн??? На 155 чоловік? То на одного вони виробляють 1600 грн в міс?? Та кожна чорна лісопильня на 15-30 міл грн в рік пиляє з 10 пилорамщиками...
Відповісти
Останні новини
Волинський лісгосп запустив нову сучасну лінію з переробки деревини. ФОТО
23 грудень, 2018, 01:32