Як правильно харчуватися за новорічним столом?*

Як правильно харчуватися за новорічним столом?*
Смачні та ситні страви – чудове доповнення до святкування Нового Року. Але це зовсім не означає, що ви повинні шкодити здоров’ю. Цілком можливо насолоджуватися їжею, але не страждати від печію та болю в шлунку наступного ранку. Спеціальні святкові корзини гастробар black market вже підготував для вас. В цих наборах ви знайдете справжні ласощі для 2-4 людей. Не потрібно витрачати час, стоячи біля плити. За вас вже все зробили професійні кулінари. Вам лишається лише сервірувати стіл та розпочинати святкування. Але спочатку ознайомтеся з кількома корисними порадами.

Рекомендації для новорічного столу
Щоб калорійна їжа не нашкодила вашому здоров’ю, прислухайтеся до наступних порад:

• Не варто голодувати протягом усього дня, щоб вночі об’їдатися. Добре пообідайте, а перед початком святкового вечора перекусіть. Завдяки цьому шлунок підготується до основних страв. Також ситний обід поглине частину алкоголю. Ви зможете довше насолоджуватися напоями і не сп’яніти. Перекус за годину до вечірки – гарна стратегія. Коли людина голодна, їй важко контролювати кількість спожитої їжі. Використовуйте для перекусу щось калорійне. Наприклад, горіхи чи тости з маслом.

• Якщо ви вживаєте спиртні напої, робіть перерви і контролюйте кількість випитого. Періодично переходьте на соки, морси, воду та інші безалкогольні напої.

• Якою не надто корисною стравою ви найбільше полюбляєте ласувати? Можливо, це смажене м'ясо чи десерт. Постарайтеся насититися переважно менш шкідливою їжею. А свого фаворита залиште наостанок. Насолоджуйтеся стравою повільно, а не набивайте нею шлунок.

• Самостійно вибирайте страви. Не має значення, святкуєте ви в ресторані чи вдома. Контролюйте меню. Ви краще за інших знаєте, яку їжу любите і можете вживати. Якщо більшість присутніх замовляють страви, які вам не підходять, не соромтеся подбати про себе.

• Пийте чисту воду протягом вечора. Інколи люди плутають спрагу і голод. Через це вони їдять, хоча повинні були б пити. Тримайте біля себе звичайну очищену чи мінеральну воду і вживайте її невеликими порціями через приблизно однакові проміжки часу. Але це не стосується солодких напоїв. За новорічним столом ви й без них матимете доволі високий рівень глюкози в крові. Якщо ви щойно поїли, але досі відчуваєте голод, спробуйте випити трохи води. Потім визначте, чи дійсно шлунок просить додаткової порції.



На свята не забувайте і про здорову їжу. Чергуйте жирне м'ясо зі свіжими овочами, зеленню, виробами з цільнозернового борошна. Ви ж не плануєте харчуватися протягом усього святкового періоду лише запеченою свининою та салатом олів’є?

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як правильно харчуватися за новорічним столом?*
24 грудень, 2016, 17:38