Підприємець з Волині розповів, як заробляє на курчатах-бройлерах

Підприємець з Волині розповів, як заробляє на курчатах-бройлерах
38-річний Геннадій Зелуцький із райцентру Ківерці на Волині вирощує курей-бройлерів.

Про це повідомляє gazeta.ua.

— Маю трьох дітей. Заробляв випадковими підробітками на будівництві. Постійно доводилося позичати гроші. Вирішив зайнятися бізнесом. Поїхав на два місяці на роботу в Польщу. Заробив 40 тисяч гривень. У серпні на 26 тисяч гривень купив інкубатор. Ще кілька тисяч витратив на матеріал для курника і кліток, корм для курчат, — розповідає Геннадій. — Оформився приватним підприємцем. Одразу платив по 800 гривень податків, хоча перші три місяці нічого не заробляв. По вісім гривень купив тисячу яєць із Чехії. Бройлери породи РОСС-308. Швидко набирають вагу. За два місяці можуть уже бути до 3 кілограмів. Ще на 200 доларів узяв інфрачервоних ламп для обігріву. З бетонних блоків збудував невеликий курник. Усередині побілив вапном, добре дезінфікує. Встановив клітки, облаштував лампами, годівницями та поїлками.

Для бройлерів основне — правильна їжа, світло і тепло. За 7 тисяч гривень ще мусив докупити генератор, щоб підтримувати електропостачання. Бройлери максимум можуть витримати без світла 4 години. А в нас буває вимикають його на півдня.

Вилупилися 676 курчат. Перші дні тримав їх у невеликих коробках із тирсоплити під лампами. Температурний режим — 32 градуси. П'ять днів годував кормом із кукурудзи, пшениці та соєвого молока. Пізніше додав рибне і трав'яне борошно. Маємо кіз, то деколи підгодовував свіжим сиром.

Заробляти збирався переважно на курчатах. Це вигідніше. Не витрачаєшся на корм та електроенергію. Продав сотню добових курчат по 15 гривень — відбив вартість яєць. Тих, які мали по три доби, збув по 30 гривень. Ще 250 продав тушками по 150 гривень. Сам на базар возив. Частину взяли у місцеве кафе. Вигідно, бо собівартість кілограма живої ваги — один долар. Зазвичай на бройлерах гарантовано заробляєш удвічі більше від того, що вклав. А якщо все робиш правильно — то й утричі. Тепер збираємося закладати гусячі яйця. Такі продають по 15 гривень за штуку. Відкладаємо гроші на другий інкубатор.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.