Луцьку міську раду закликали скасувати неконституційне рішення виконкому

Луцьку міську раду закликали скасувати неконституційне рішення виконкому
У середу, 27 березня, на сесії Луцької міської ради громадська організація «Асоціація Молодих Реформаторів» звернеться до усіх депутатів ради, щоб вони підтримали скасування рішення виконавчого комітету, яке обмежує конституційне право на мирний протест.

Рішення від 25 грудня 2008 р. № 933-1 «Про організацію та проведення зборів, мітингів, походів та демонстрацій у м. Луцьку» (із внесеними змінами у червні минулого року) змушує лучан не тільки просто повідомляти орган місцевого самоврядування про свою акцію, а й просити дозвіл на це. До того ж порядок встановлює термін повідомлення – 4 дні, нагадують в АМоРе.

Представники громадської організації «Асоціація Молодих Реформаторів» разом із іншими організаціями області за підтримки ГО «Інститут республіки» та Всеукраїнської ініціативи «За мирний протест» не погоджуються із таким рішенням виконкому.

«Наслідками такого рішення Луцького міськвиконкому в майбутньому можуть стати вибіркові або масові систематичні репресії проти організаторів та учасників мирних зібрань в місті», - повідомляють активісти коаліції «За мирний протест».

Також представники громадських організацій заявляють, що органи місцевої влади не є законодавчими органами, а їх рішення не є законодавчими актами. Тому Луцький міськвиконком не має жодних конституційних повноважень встановлювати дозвільний порядок проведення мирних зібрань.

Також виконком не має повноважень забороняти проведення спонтанних мирних зібрань, встановлювати виключний перелік місць для проведення мирних зібрань, конкретні терміни повідомлення про мирні зібрання, обов’язки учасників та організаторів мирних зібрань, а також форму повідомлення про мирні зібрання.

Тож громадські діячі звертаються до депутатів Луцької міської ради, аби ті підтримали проект рішення депутата Андрія Козюри, яким він пропонує скасувати неконституційне рішення виконавчого комітету.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьку міську раду закликали скасувати неконституційне рішення виконкому
27 березень, 2013, 00:25
Україна ‒ Молдова 2:1. ВІДЕО
26 березень, 2013, 22:53