Повернене ПДВ приваблює на Волинь інвесторів

Повернене ПДВ приваблює на Волинь інвесторів
Завдяки автоматичному відшкодуванню податку на додану вартість Волинь стала привабливою для інвесторів, вважає голова ДПС в області Володимир Михалчич.

Про це інформує ДПА у Волинській області

Підприємствам-експортерам Волині торік в автоматичному режимі відшкодовано 72,3 мільйона гривень ПДВ. І це п’ята частина від загальної суми бюджетного відшкодування в області за підсумками 2011 року.

Загалом експортери Волині отримали 325,2 мільйона гривень компенсації ПДВ, або 94 відсотка від усієї суми податку на додану вартість, що була повернута державою підприємствам реального сектору економіки.

Голова ДПС у Волинській області Володимир Михалчич запевнив, що усі отримувачі бюджетного відшкодування довели правомірність задекларованого податкового кредиту, а претенденти на ПДВ –автоматику підтвердили свій статус сумлінного платника податків.

«Для прикордонної Волині надзвичайно важливо, щоб підприємства, які активно експортують свою продукцію, могли розраховувати на своєчасне повернення податку на додану вартість. Якщо зважити на той момент, що практично усі наші експортери - це підприємства з іноземними інвестиціями, розширення кола тих, що отримуватимуть ПДВ в автоматичному режимі, -принциповий момент для інвестиційного іміджу Волині», – вважає Володимир Михалчич.

Голова податкової служби краю також вважає, що завдяки запровадженню автоматичного відшкодування ПДВ Волинь приваблива для інвесторів.

Тим часом, практика автоматичного відшкодування податку на додану вартість в області переконливо свідчить про збільшення претендентів на ПДВ-автоматику. Нині 6 волинських підприємств - у переліку таких відшкодуванців.

У відділі контролю за відшкодування податку на додану вартість прогнозують, що у січні в автоматичному режимі на Волині відшкодують 18,2 мільйона гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Повернене ПДВ приваблює на Волинь інвесторів
23 січень, 2012, 11:54