Як «Укрзалізниця» «обдирає» пасажирів. ВІДЕО

Як «Укрзалізниця» «обдирає» пасажирів. ВІДЕО
Працівники «Укрзалізниці» кажуть, що їх змушують продавати визначену кількість чаю пасажирам.

Протягом дня підприємство заробляє сотні тисяч на чаї, який транспортники купують у невідомої фірми, йдеться у сюжеті програми Гроші каналу 1+1.

При цьому вартість кожного пакетика вдвічі перевищує ціну будь якої брендової заварки. І уникнути чаювання в потязі майже неможливо, адже провідники нав'язливо пропонують його пасажирам, бо мають здати «план з чаю».

Голова незалежної профспілки залізничників Олександр Амбросімов після того, як почав займатися правозахисною діяльністю, був переведений з начальника поїзда в... кочегари. Профспілковець розповів, що труби та баки, з яких наливається вода, не миються десятиріччями. А сам чай за консистенцією більш схожий на порох.



Хоча офіційно залізничники заявляють, що плану виторгів чаю та інших напоїв у потягу немає, проте розслідування журналістів «Грошей» виявило, що такий план все ж існує.

«Дивіться, хлопці. По 70 нам не потрібно звітувати. Спробуємо по 65 відзвітувати. Може і до 60-ти дійдемо», - записали журналісти, встановивши мікрофон у місці наради провідників. Нескладні розрахунки показують, що навіть по 60 гривень за рейс з кожного вагону, що курсує Україною, принесе більше 7,8 мільйона гривень на місяць.

І на що спрямовують такі кошти – невідомо. Більш того, провідники скаржаться і на додаткові побори, які можуть складати майже таку саму суму за один рейс – на пожежників, експрес-доставки тощо.

А деякі «блага» з наших потягів зникли, наприклад, матраци тепер не перуть і навіть підголівники у експрес-потягах не перуть щопоїздки. Крім того, поламані тени для нагріву води провідники мають лагодити за власний кошт.

Щомісяця кожен з провідників платить чверть своєї зарплатні лише за те, щоб залишитися на своїй незначній посаді. І не мають жодної змоги уникнути поборів, призначення яких невідоме.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І не мають жодної змоги уникнути поборів, призначення яких невідоме.

абсолютно відоме. достатньо заїхати у кончену заспу.
Відповісти
жити стає веселіше і куда ми тянемося
Відповісти