Волинь готує проекти задля фінансування з Держфонду регіонального розвитку

Волинь готує проекти задля фінансування з Держфонду регіонального розвитку
На Волині підготували близько півтори сотні проектів на загальну суму у 2 мільярди гривень, які можуть профінансувати за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Про це йшлося на засіданні регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних програм у п’ятницю, 28 грудня.

Заступниця начальника управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції, секретар регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних програм (проектів), що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку Вероніка Бальбуза зауважила, що загалом у бюджеті України передбачили 7 мільярдів 670 тисяч у фонд регіонального розвитку.

Наразі остаточного розподілу по областях немає, тому комісія має почати оцінювання напрацьованих проектів, які можуть фінансуватися у 2019 році.

Як і минулого року проекти подавали за 7 напрямками:

- розвиток людського потенціалу;
- Волинь туристична;
- економіка сталого розвитку;
- місцева енергетика;
- волинське село;
- розвиток спортивної інфраструктури;
- енергозбереження державних і комунальних навчальних та медичних закладів;

Наразі уже підготували 133 проекти на суму у 2 мільярди гривень, тому загальна потреба у коштах ДФРР складає півтора мільярда гривень.

За словами Вероніки Бальбузи, левова частка проектів уже готова, найбільше підготували у напрямку «розвиток людського потенціалу». Подати усі проекти у паперовому вигляді потрібно буде до 10 січня. А вже 17 січня комісія збереться задля їх оцінювання.

До слова, цьогоріч, згідно з вимогами Мінрегіону, у підсумку не менше 10% проектів мають стосуватися спортивної інфраструктури та 10% - енергозбереження закладів. Решта – на розгляд комісії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинь готує проекти задля фінансування з Держфонду регіонального розвитку
28 грудень, 2018, 17:05