На Волині порушують права дітей-інвалідів

На Волині порушують права дітей-інвалідів
Із 1230 навчальних закладів Волині пандуси мають лише 492.

Прокуратура області за участю спеціалістів провела перевірку додержання органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування прав дітей-інвалідів та дітей з вадами розвитку, ‒ повідомляють у прес-службі прокуратури Волині.

Перевірки встановили низку порушень та прорахунків у діяльності цих органів. На території Волині проживає 5361 дитина-інвалід у віці до 18 років. Проте в області не повною мірою забезпечено безперешкодний доступ інвалідів до житлових будинків, закладів освіти, культури, охорони здоров’я та громадського транспорту.

Із 1230 навчальних закладів області пандусами обладнано лише 492.

Незважаючи на те, що 25 учнів комунального закладу «Луцький навчально-реабілітаційний центр» охоплено позашкільним навчанням у Палаці учнівської молоді, пандус у закладі відсутній.

Із 22 гуртожитків, що належать професійно-технічним закладам, лише 7 облаштовані пандусами або іншими спеціальними засобами для безперешкодного доступу до них дітей-інвалідів.

Не обладнано пандусом і приміщення Любешівської центральної районної лікарні. Існуючі ж пандуси не завжди відповідають вимогам державних будівельних норм.

У Камінь-Каширській, Рожищенській, Старовижівській центральних районних лікарнях не забезпечено безперешкодного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями до лікарсько-консультативних комісій. Засідання комісій проводяться на других-третіх поверхах закладів охорони здоровʼя.

Є проблема в області й із облаштуванням діючих світлофорів спеціальними звуковими сигналами задля забезпечення вільного пересування дітей-інвалідів вулицями міст та селищ.

На усунення виявлених перевірками порушень щодо наявності в населених пунктах умов для безперешкодного доступу дітей-інвалідів до об’єктів інфраструктури прокурорами міст та районів внесено 8 подань головам районних державних адміністрацій та керівникам закладів охорони здоровʼя. Прокуратурою області внесено подання голові обласної державної адміністрації. За результатами розгляду подань до відповідальності притягнуто 7 посадових осіб органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині порушують права дітей-інвалідів
27 березень, 2013, 15:09