Лучани, яких виселяють з гуртожитку, мітингують біля міськради

Лучани, яких виселяють з гуртожитку, мітингують біля міськради
Півтора десятка жителів гуртожитку, що на вулиці Сагайдачного, 1, під приміщенням Луцької міської ради 23 січня з самого ранку зібралися на мітинг: кажуть, завтра їх почнуть примусово виселяти.

Керівник будинкового комітету «Діамант» Євгенія Лазарук розповіла передісторію конфлікту.

За її словами, у 1994 році підприємство, яке було власником згаданого гуртожитку, приватизували.

«Власником великого пакету акцій був Микола Голєв. У 1996 році він незаконно виміняв свої акції «Волиньрембуду» на гуртожиток, а через рік продав його ТОВ «Лізинг та Нерухомість» за 200 тисяч гривень», – розповіла вона.

«Ми багато судилися. Господарський суд Волинської області у 2008 році визнав приватизацію гуртожитку неправомірною. Але справу про визнання недійсною міни між Голєвим та «Волиньрембудом» ми програли», – каже Євгенія Лазарук.

Поки відбувалася судова тяганини, за її словами, новий власник гуртожитку – «Лізинг та Нерухомість» – продавав квартири іншим людям.

«Серед покупців зокрема – суддя Луцького міськрайонного суду Лівандовська. Вона в 2008 році подавала в суд на примусове виселення. Їй тоді відмовили. А в 2011 році повторно подала в суд. І от, тепер нас виселятимуть», – скаржиться Лазарук.

Жінка розповіла, що у 2011 році Луцька міська рада прийняла рішення передати гуртожиток до міської комунальної власності на баланс житлово-комунального підприємства №7.

«Будівлю цілу прийняли в комунальну власність. Але саме житло, квартири вони не прийняли, бо там уже є всі нові власники. По нашій справі вже писалося в газетах багато раз. Знімало телебачення. Люди пропрацювали по 10 років, прожили багато років і їх тепер будуть виселять на вулицю», – додала Лазарук.

Згідно з постановою Головного управління юстиції у Волинській області, копію якої мали при собі мітингуючи, чотирьох мешканців гуртожитку потрібно примусово виселити 24 січня 2012 року без надання іншого житла. Серед них – Валентина Цпін.

«Прожила 35 років, і тепер виселяють без надання іншого житла. Продали весь будинок разом з людьми. На кожна квартиру вже є власник. Отак просто. У нас все так робиться. Хто гроші має, той купляє, а на інших не зважає», – каже Цпін.

«Як так можна? Ми не будемо виселятися, прикуємо себе до батарей і будемо пожежу робити, щоб всі звернули увагу. В нас така влада зараз. Що це таке? Як можна з людьми купити, не дивитися ні на що? Як так можна поводитися з людьми? Це що, бидло? Валентина (Валентина Цпін)– дитина війни, живе з матір’ю-героїнею… Куди нам діватися?» – обурюється інша мешканка Лілія Кравчук.

Наразі мешканці планують потрапити на прийом до прокурора області.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: мітинг
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
что-то меня эта фамилия начинает окончателно подхаривать.
Відповісти
Мені тільки цікаво, як вони вночі можуть спокійно спати, знаючи, що через них людей на вулицю виганяють :(
Відповісти
Сплять дуже міцно і не сумнівайтесь, це у них професійне.
Відповісти
Жахливо!!! Таких випадків неправомірних безліч. Просто інші мовчки збирають речі, знаючи наші безпорядки у керуючих органах, та йдуть по світу.. Молодці, що боритесь! Звичайно, треба ж діткам багатіїв "халявну" квартирку придбати любою ціною, так вони і наживаються на простих людях. Всі пов"язані між собою. Тримайтеся!Можливо пан Романюк допоможе, кажуть, що він порядна людина.
Відповісти
Молодці!Не здавайтеся!Пані Лівандовська не вже ви не знали як купували що там живуть люди?Чи прості люди для Вас не люди?
Відповісти
ПАНІ ЛІВАНДОВСЬКА ВИЖ МАЄТЕ КВАРТИРУ ХАТУ ДЛЯ ЧОГО ВАМ ЩЕ В ГУРТОЖИТКУ ЦІ ЛЮДСЬКІ КІМНАТКИ ЧИ МОЖЕ БРАКУЄ ГРОШЕЙ НА МЕБЛІ В ХАТУ СОРОМ НАШИМ СУДДЯМ
Відповісти
багато з нас колись купували квартири,брали кооперативи, недоїдали, недосипали. Но були й такі які собі ні в чому не відмовляли, тобто просто жили. Зостались вони жити у гуртожитках... А тепер вони ХОЧУТЬ щоб держава їм це подарувала??? Або дала приватизувати за копійки??? А де рівноправність??? Женіть їх в шию.
Відповісти
на чужому нещасті щастя не построїш бійтеся Бога за несправедливість попадете в пекло
Відповісти
Останні новини
Лучани, яких виселяють з гуртожитку, мітингують біля міськради
23 січень, 2012, 13:03