У прокуратурі назвали, хто найбільше боргує волинянам. ВІДЕО

У прокуратурі назвали, хто найбільше боргує волинянам. ВІДЕО
За словами правоохоронців, основні боржники області ‒ економічно активні підприємства.

Наразі борг із зарплати становить понад 4 мільйони гривень, ‒ повідомляють у прес-службі прокуратури Волині.

У 2012 році за результатами перевірок щодо забезпечення законності у сфері оплати праці прокурорами порушено 17 кримінальних справ, розпочато 2 кримінальні провадження, внесено 64 подання, за актами прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 40 посадових осіб, з них 5 посадовців органів контролю та 13 – органів влади та місцевого самоврядування.

Загалом цьогоріч по області сума боргів із зарплатні порівняно з 1 січнем минулого року зменшилась на 2 млн. грн.

Наразі борг із зарплати становить 4,26 млн. грн., з якого більше половини ‒ за економічно-активними підприємствами міст Луцька та Нововолинська.

Основними боржниками із виплати заробітної плати є Луцьке підприємство електротранспорту, мостозагін № 60 ПАТ «Мостобуд», ТзОВ «Каскад-транспорт» та ТзОВ «Каскад-продакшн», до яких прикута особлива увага органів прокуратури Волині.

Щодо службових осіб ТзОВ «Каскад-транспорт» та ТзОВ «Каскад-продакшн» розпочато кримінальні провадження за фактами безпідставної невиплати зарплати працівникам.

Як засвідчили прокурорські перевірки, умисна та безпідставна невиплата заробітної плати працівникам є однією з основних причин наявності заборгованості із таких виплат. Упродовж минулого року щодо керівників економічно-активних підприємств-боржників за фактами умисної й безпідставної невиплати зарплати порушено дев’ять кримінальних справ, розпочато 2 кримінальні провадження.

За актами прокурорського реагування у 2012 році відшкодовано понад 23,3 млн. грн. заборгованої заробітної плати.

Прокуратурою області з метою поновлення порушеного права громадян на оплату праці ефективно використовуються заходи цивільно-правового характеру. Упродовж минулого року за поданими органами прокуратури області позовами про стягнення заборгованості із заробітної плати загальними судами розглянуто і задоволено 139 позовів на суму 542 тис. грн.

Органами державної виконавчої служби в 2012 році реально виконано судових рішень зазначеної категорії у справах за позовами прокурорів на суму 505 тис. грн.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У прокуратурі назвали, хто найбільше боргує волинянам. ВІДЕО
27 березень, 2013, 17:23