Як Київ заробляє на «снігоапокаліпсисі». ВІДЕО

Як Київ заробляє на «снігоапокаліпсисі». ВІДЕО
Виручка продуктових магазинів збільшилася в два рази, таксисти заробляли за два дні кілька тисяч гривень, а двірники здавали в оренду свої лопати.

Сніговий колапс створив проблеми не для всіх мешканців столиці, - пише Сегодня.ua.

Деякі кияни змогли непогано заробити в період снігопадів. Щасливчиками в ці вихідні стали таксисти, водії мікроавтобусів і джипів, а також власники продуктових магазинів. Двірники, водії тракторів і МНСники теж не залишилися без грошей.

Поїздка в таксі на вихідні коштувала 300 гривень.

Водії зі служб таксі розповідають, що багато хто з них навіть не виїжджали в період сильних снігопадів.

«Я ж не ідіот, щоб в такий сніг виїжджати. Та я і з двору навіть не зміг би виїхати», - говорить таксист Дмитро. Однак, за словами його колег, які все ж ризикнули виїхати, вони заробили приблизно на 20% більше, ніж в інші дні.

«Люди самі пропонували більше. Але у нас тариф, тому сильно не розбагатієш. Ми й не хотіли тому виїжджати. Хто ж захоче за 25 гривень їздити в таких умовах?», - розповів таксист Володимир.

При цьому, за інформацією ЗМІ, таксисти таки придумали спосіб швидкого заробітку на снігопаді. Водії садили по декілька чоловік в машину, брали з кожного по 30 гривень і довозили до метро. Підвозячи, наприклад, п'ятьох пасажирів, таксисти заробляли в п'ять разів більше, ніж у звичайні дні і виручали за вихідні понад 2000 гривень.

Деякі водії взагалі підняли ціни до стелі.



«Мій знайомий розповів, як від ВДНГ до вулиці Метрологічної з нього взяли 340 гривень, а я їхав від «Магеллана» до тієї ж Метрологічної за 280», - говорить киянин Валентин.

Крім того, для деяких водіїв на великих джипах ці вихідні стали просто «золотими». Так, середня «такса» власників джипів становила 300 гривень на годину.

Мікроавтобуси підвозили до метро за 40 гривень.

Таксисти були не єдиними водіями, які нажилися на аномальному снігопаді. У перші дні після припинення сніжної бурі, коли міський громадський транспорт не ходив, водії мікроавтобусів брали з людей в десятки разів більше за проїзд, ніж у звичайні дні.

«На вихідних вздовж лінії швидкісного трамвая по вулиці Борщагівській ходив мікроавтобус «Рівне-Київ». Довозять до метро, ​​брали по 25 гривень з людини. А друг розповідав, що в мікроавтобусі, який возив людей від Героїв Сталінграду до метро «Оболонь», брали за проїзд 40 гривень», - розповідає Валентин.

Виручка продуктових магазинів виросла в 2 рази.

Березневі снігопади створили ажіотаж навколо продуктів харчування - люди масово кинулися запасатися їжею. Тому власники продуктових магазинів теж змогли отримати пристойний дохід завдяки снігу.



«У нас виручка виросла в два рази тільки за той час, коли йшов цей сніг. Тут черзі такі були - люди все купували і купували. З продуктів брали найбільше молоко, хліб і крупи», - каже продавець продуктового магазину на вулиці Саксаганського Владислава. За словами працівниці магазину, ціни вони не піднімали - просто не було сенсу, настільки багато було покупців.

«Нам ще пощастило, що власник відразу зорієнтувався, і поставка всіх продуктів була без перебоїв. Я чула, скрізь не було хліба й «молочки», але у нас було все. Тож і дохід так виріс під час цих снігопадів», - пояснила продавець.

Двірники здавали свої лопати за 250 гривень

Заповзятливі двірники теж не залишилися осторонь, вирішивши збагатитися на снігопаді. У суботу багатьом водіям потрібні були лопати, щоб відкопати свої машини із заметів, а з магазинів вони зникли вже через кілька годин. Коли до вечора купити лопату стало справжньою проблемою, двірники стали просити за свої лопати гроші. Так, наприклад, на вулиці Тарасівській у суботу ввечері вони здавали в оренду лопати по 250 гривень.

Трактори на вихідні також були на вагу золота і деякі комунальники не забули скористатися сніговим колапсом. За нашою інформацією, у Святошинському районі на вихідні їздив трактор, водій якого брав близько 250-300 гривень за прибирання заметів біля машин і проходів до парадним.

Деякі співробітники МНС теж вирішили не працювати безкорисливо. Наприклад, ще на вихідні в соціальних мережах з'явилася інформація про те, що на Житомирській трасі МНСники витягували машини з кучугур за 100 гривень. При цьому ті водії, які відмовлялися платити, так і продовжували стояти по капот в снігу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Типова українська сучасність,один одного в ложці води готові втопити.Коли прийде лихо,то ніхто не допоможе безкоштовно.Мало того здеруть три шкури.
Відповісти
гниды, конечно.
а что, случаев относительной человечности не было?
Відповісти
як мені це подобається! не повертається язик сказати українець - хохол хохла дурить сильніше за жида!
дякувати Богу, в Луцьку люди добріші, допомагали без грошей, сам витягнув з десяток автівок з двору за три дні і про гроші навіть мови не було, бо не в них справа.
хай в тому києві наступають покращення.
Відповісти
Да, кошмар. дійсно за Луцьк нічого поганого не скажеш, все таки нормальне в нас місто і люди.
Відповісти
Воно в нас маленьке (наше місто) від того ми ніби рідніші тут один одному. Не один спільний знайомий знайдеться :-)ДО людей треба ставитись так, як би ти хотів, щоб до тебе ставились :-)
Відповісти
Останні новини
Як Київ заробляє на «снігоапокаліпсисі». ВІДЕО
28 березень, 2013, 09:05