На волинську худобу поклали око олігархи

На волинську худобу поклали око олігархи
Діловий інтерес до волинського тваринництва висловили кілька відомих в Україні бізнесменів - за словами начальника обласного управління агропромислового розвитку Юрія Горбенка, завдяки інвестиціям значно підвищиться поголів’я тутешнього стада ВРХ.

Про це інформує Волинь-нова.

«У Ковельському районі прийшов новий інвестор в ТзОВ «Ранок» села Мельниця, який збирається поставити на відгодівлю тисячу голів худоби. Відтак розпочинає закупівлю телят на цей комплекс.

ТзОВ «Ратнівський аграрій» також планує закупити тисячу телиць і нетелей м'ясних порід для подальшого вирощування», - розповів Горбенко.

Окрім того, освоювати цей напрям почала «Агропромислова група «Пан Курчак».

«Не секрет, що на селі люди часто не мають роботи. Тож фірма «Пан Курчак» розробила програму створення комунальних підприємств спільно із сільськими радами. Ці підприємства інвестуватимуть кошти на закупівлю корів, доїльних апаратів, які надаватимуть бажаючим господарям в оренду з правом викупу - по п'ять корів, доїльний апарат і холодильник», - каже чиновник.

«Це також сприятиме збільшенню поголів'я. І головне, що ця ініціатива буде вигідна інвестору, селянину та сільраді, бо, об'єднавшись, вони зможуть отримати прибутки», - вважають аграрники.

До слова, щільність поголів'я ВРХ на 100 гектарів сільськогосподарських угідь - найбільша в Україні. За словами чиновників, волинські обласні програми підтримки АПК часто стають взірцем для інших обласних або державних програм.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: село
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На волинську худобу поклали око олігархи
23 січень, 2012, 15:45