У прокуратурі кажуть, що волинський депутат таки заплатить 6 мільйонів гривень

У прокуратурі кажуть, що волинський депутат таки заплатить 6 мільйонів гривень
Депутату Волинської обласної ради Олегу Чикиді не вдалося переконати суд, що він не крав державних грошей.

Тож, його визнали винним у привласненні майже 6 мільйонів гривень, - повідомили у прес-службі прокуратури.

Волинські міліціонери в 2012 році розслідували кримінальну справу стосовно депутата обласної ради, колишнього директора ТзОВ «Волинь Ліс Сервіс» Олега Чикиди за фактами створення фіктивного підприємства та незаконного заволодіння бюджетними коштами, виділеними на створення додаткових робочих місць, в особливо великих розмірах. Кримінальну справу скерували до суду.

Під час розслідування справи, у лютому 2012 року, депутат облради пред’явив до обласного окружного адміністративного суду позов про визнання протиправними дій Державної фінансової інспекції Волині та зобов’язання виключити з акту ревізії господарського товариства висновки про завдання державі збитків обсягом 5,9 мільйона гривень.

Постановою Волинського окружного адміністративного суду від 22 червня 2012 року позов було задоволено в повному об’ємі. Ухвалою Львівського апеляційного адміністративного суду від 13 листопада 2012 року це рішення залишено без змін.

Задля захисту економічних інтересів держави прокуратурою області незаконні рішення судів оскаржено до суду касаційної інстанції.

Вищим адміністративним судом України касаційну скаргу прокуратури області задоволено. У задоволенні позову депутата відмовлено.

Нагадаємо, у квітні 2012 року прокурор Волині порушив кримінальну справу стосовно депутата Волинської обласної ради, колишнього директора ТзОВ «Волинь Ліс Сервіс» Олега Чикиди.

Сам Чикида тоді стверджував що ця справа має замовний характер, адже, за його словами, у свідків фактично «вибивали» покази, які були потрібні слідчим. Депутат запевняв, що твердження, ніби він вкрав мільйони бюджетних грошей не відповідають дійсності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Депутат Волиньради поверне в бюджет 6 мільйонів гривень"-, ага, "повернет", ждите...:)
Відповісти
Пустяки все это. Чикида нормальный парень, молодой еще депутат. Не думаю, что ему под силу такие заварухи. Скорее всего сдесь есть какой то подвох. Межет Колесник статью заказал?
Відповісти
в КНР вже розстріляли
Відповісти
мда і Єремеев не допоміг...
Відповісти
Цікаві Ви.. За тими мільйонами далеко не Олег стоїть. Він досить адекватний, але наівний, якщо його використали у цій схемі вищих чинів Волині. Жаль, що повірив.
Відповісти
Це брехун і аферист який усім винен.
Відповісти
Голєв дивись і з тобою таке буде!
Відповісти
Друзі, давайте не будемо із своїх крісел "псевдо-юристами". Ми навіть на долю не знаємо, яка ситуація чи в того Чикиди чи в прокуратури. Журналісти роблять свою роботу, пишуть такі матеріали, щоб ми читали, але очевидно, що кінцевого результату немає. Погоджуюсь із "Слово", що тут набагато вищі чини стоять,які прикривали свою пику молодими та амбіційними політиками. Тому рано щось наперед казати і в святий піст обговорювати людей,хто поганий,а хто хороший.
Відповісти
Останні новини
У прокуратурі кажуть, що волинський депутат таки заплатить 6 мільйонів гривень
28 березень, 2013, 16:08