«Президент – не менеджер», – волинський нардеп

«Президент – не менеджер», – волинський нардеп
В Україні 31 грудня розпочався виборчий процес.

В медіа активно обговорюється, який президент потрібен Україні та які функції і очікування на нього покладають українці, - пише ВАР.

Народний депутат Ігор Лапін наголосив на тому, що одним з головних завдань Президента – забезпечення конституційного ладу в державі та ефективна зовнішня політика.

«На жаль, дуже багато людей думають, що нам, в особі Президента, потрібен менеджер. Президент – не менеджер, він не повинен вирішувати питання, які наприклад, не вирішила виконавча влада. Президент відповідає за зовсім інші речі», – сказав народний депутат в ефірі телеканалу Прямий.

Як стверджує Лапін, який, до слова, є військовим, ще одним з ключових завдань Президента – бути Головнокомандувачем.

«Люди очікують, що майбутній президент, буде менеджер, який вирішуватиме всі наші проблеми. Ні, він має відповідати за зовнішню політику. В когось є питання, що ми взяли європейський курс? Ні. Головна функція Президента – не дати можливості скерувати країну – ми вже були багатовекторними, але зупинилися і йдемо до європейських цінностей», – пояснив нардеп.

Лапін також додав, що президентська вертикаль, виходячи з Конституції, не така вже і потужна, якщо нема підтримки в парламенті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Президент – не менеджер», – волинський нардеп
09 січень, 2019, 18:33