Кучма розповів, як його охороняли під час візиту на Волинь

Кучма розповів, як його охороняли під час візиту на Волинь
Екс-президент України Леонід Кучма каже, що під час його візиту на Волинь влітку 2003 року, коли відбувалися вшанування жертв Волинської трагедії, вживалися адекватні заходи безпеки.

«Стосовно того, що «місцевих глядачів» нібито не випускали зі своїх будинків, а інших завозили зі сторони – з усієї Волині – це мені дуже нагадує відомий вислів: «Чутки обростають плітками, а плітки – брехнею». Щось з цієї опери», - цитує колишнього главу держави Волинська газета.

На його думку, заходи безпеки відповідали тій атмосфері, яка панувала в ті дні на Волині.

«Я вже сказав: окремі радикали як в Україні, так і в Польщі дуже упереджено ставилися до тих урочистостей. Деякі з них, як мені доповідали, хотіли будь-що зірвати їх. Окрім того, частина українських організацій правового спрямування вимагали визнання воїнів УПА воюючою стороною у Другій світовій війні і планували біля місця урочистостей розбити декілька так званих «мандрівних таборів», - поділився спогадами екс-президент.

Кучма вважає, що такі вчинки громадян України поляки могли б сприйняти як провокацію.

Також він розповів, що напередодні візиту провів низку зустрічей із народними депутатами та активістами політичних сил національного спрямування з Волині, Рівненщини, Львівщини.

«Ми домовилися, що питання статусу воїнів УПА – наші внутрішні проблеми і їх треба розглядати окремо – поза рамками заходів відзначення трагічних подій на Волині. В результаті все пройшло спокійно і на належному рівні», - каже Кучма.

«Не заперечуватиму, що, можливо, хтось із місцевих керівників та правоохоронців «перестарався» з демонстрацією своєї пильності. Можливо, у когось від трудового навантаження деформувалась уява. Все може бути – це людський фактор. Але, відверто кажучи, нічого не можу згадати про якісь спроби чи загрози замахів. Найімовірніше, це дійсно було проявом хворобливої уяви, - додав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яка брехня!!!
Я особисто був в "масовці" хоча працював в міліції.
Із всіх райвідділів області мала бути делегація в цівільній одежі.
І як він може так брехати!!!
Відповісти
Останні новини
Кучма розповів, як його охороняли під час візиту на Волинь
29 березень, 2013, 09:41