Подробиці дивовижного порятунку зниклого у Карпатах лижника

Подробиці дивовижного порятунку зниклого у Карпатах лижника
34-річного лижника Ігоря Грищенка, який ще 6 січня заблукав у Карпатах, 10 січня розшукали лісівники та рятувальники ДСНС України.

Чоловік за декілька днів пройшов близько 15 кілометрів у засніжених горах, знайшли його у мисливському будиночку в урочищі "Куртацька", інформує прес-служба Державного агентства лісових ресурсів України.

"Лісівники ДП «Свалявське ЛГ», зокрема лісничий Березниківського лісництва Іван Дукай та його помічник Петро Семенюк, які разом з місцевими мешканцями братами Гаджега Іванем та Гаджега Михайлом вирушили на пошуки туриста, повідомили про місцезнаходження лижника Ігоря Грищенко, який пропав у понеділок, 7 січня, - йдеться у повідомлені.

Зниклий у горах лижник зупинився у мисливському будиночку на території лісового фонду Березниківського лісництві, в урочищі "Куртацька". Від місця катання він сам подолав близько 15 кілометрів.

Лижника відшукали у будиночку на сінокосі лісівники. Точні координати дав майстер лісу Міжгірського держлісгоспу Михайло Гимба. Загалом до пошуку зниклого лижника-екстремала було залучено 30 лісівників Міжгірського, Верхньогірського, Воловецького та Свалявського держлісгоспів.

За інформацією видання УНН, у туриста переохолодження організму, а також обмороження пальців рук та нижніх кінцівок. Стан його здоров'я стабільний, він при свідомості. Зараз знаходиться в реанімаційному відділенні Свалявської ЦРЛ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цей лижник досвідчений. І напевне знав про попередження негоди. Але свідомо проігнорував. Шукали кілька днів, задіяно безліч ресурсів, в тому числі людських. Зняти б з нього усі ці фінансові витрати, тоді навряд чи пішов би ще в гори. Екстремал хреновий
Відповісти
Останні новини
Подробиці дивовижного порятунку зниклого у Карпатах лижника
11 січень, 2019, 13:42