Башкаленко розповів, як будується нова Волинь

Башкаленко розповів, як будується нова Волинь
У 2012 році на Волині запрацювало 14 нових медичних закладів.

Про це повідомив перший заступник голови ОДА Олександр Башкаленко.

«Майже усі центральні районні лікарні провели капітальні ремонти. Оновлено сотні ФАПів. У 2012 році для придбання медичного обладнання і санітарного транспорту Волинь отримала майже 55 мільйонів гривень», - розповів посадовець.

Також він відзначив, що протягом минулого року в області витратили на освітні заклади приблизно 100 мільйонів гривень, з яких - 65 залучено з місцевих бюджетів, а ще майже 16 - спонсорські гроші.

«1 400 новостворених місць у дитячих садках, 9 новозбудованих, реконструйованих шкіл. Окрім того, у школах були добудовані спортзали, їдальні, майстерні, котельні, душові та санвузли, встановлювалися металопластикові вікна та двері, мінялися дахи», - каже перший заступник губернатора.

Окрім цього, він повідомив, що торік на розвиток дорожньої інфраструктури з бюджетів різних рівнів спрямували приблизно 250 мільйонів гривень.

Так, 8 мільйонів гривень витратили на встановлення 4,6 тисячі світлоточок. Також в області впроваджено більше тисячі енергозберігаючих заходів, які вже забезпечили економію паливно-енергетичних ресурсів обсягом більше 5% від загального енергоспоживання господарського комплексу області.

«Знаєте, розвиток інфраструктури області це – головний пріоритет нашої роботи. І, сподіваюся, стане одним із найважливіших мірил оцінки наших зусиль волинянами», - каже Башкаленко.

Загалом, переконує керівник волинського осередку Партії регіонів, область й далі розвиватиметься відповідно до положень 5-річного плану дій під назвою «Будуємо нову Волинь».

«Цей план формувався з низу – до верху. Вивчалися потреби кожної сільської ради, далі пропозиції громад узагальнювалися на рівні району, а потім визначалися пріоритети для області. Визначалися з огляду на реальну економіку і можливості бюджету. Там – немає популізму, а громадам ми чесно сказали: ось це – буде зроблено, а з цим - доведеться почекати», - стверджує Башкаленко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ну да чудова в нас в Україні медична реформа
Відповісти
Останні новини
Башкаленко розповів, як будується нова Волинь
29 березень, 2013, 12:47