Просто, як випити чаю: Супрун роз'яснила, що означає «згода на секс»

Просто, як випити чаю: Супрун роз'яснила, що означає «згода на секс»
Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун роз'яснила, що означає згода на секс, а також пояснила дію нових поправок до Кримінального кодексу щодо насильства і згвалтування.

Про це в суботу, 12 січня, Супрун повідомила на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За словами Супрун, дивно, що просте поняття "згода на секс" викликало побоювання масових надуманих звинувачень в насильстві. Також навколо змін до КК буквально за один день виникло багато міфів.

"Відтепер сексуальним насильством буде також вчинення будь-яких насильницьких дій сексуального характеру, не пов'язаних з проникненням у тіло іншої особи, без добровільного згоди потерпілого. Раніше ж закон визначав сексуальне насильство як примус до статевих зносин силою або шантажем, або ж, якщо особа була в безпорадному стані", - пише чиновниця.

За її словами, тепер ґвалтівники будуть винні в тому, що вони не отримали не лише однозначної конкретної згоди на секс, але і на будь-які принизливі дії стосовно жертви.

"Про важливість згоди на секс - вже класичним є приклад з чаєм у відомому відео, яке перевели на українську мову центр Жіночі перспективи. Ви ж не думаєте змусити пити чай людину, яка його не хоче?" - резюмувала Супрун.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хвора тьотка на голову!(
Знашою владою, і "дирками" в законі, це просто збільшить корупцію, бо будуть розводити тепер і неадекватні баришні, і мінти, а нічого доброго цей закон не несе(
Відповісти
Дивно що є люди які цьго не розуміють.
Відповісти
Більшої маячні я ще не бачив
Відповісти
Якщо злочинець захоче згвалтувати, він не буде питати жертву. Закон дегенеративний, оскільки дискредитує усіх чоловіків.
Відповісти
"Проникнення у тіло іншої особи" - хірургічні втручання без цього необходяться. Клеманута баба на всю голову, спочатку реформу медичну придумала, яка фактично повернула обслуговування пацієнтів до часів радянського союзу(черги по три години, в кабінеті 3 лікаря приймають одночасно), а тепер ще й взялася до сексу (напевно у неї з ним проблеми...)
Відповісти
А чим їм не подобалось старе законодавство,щодо цього питання??,дегеленерати!!!-інакше і не скажеш
Відповісти
Да все понятно, господа. Нужно, на всякий пожарный, оформить расписку на проникновение. Также рекомендуется оформить акт выполненных работ )))
Відповісти
Все господа тепер если человек не хочеться секса есть видео передергнул и спать
Відповісти
Что вы эту проститутку супрун цитирует, она в медицине понимает ровно столько, сколько баран в балете.
Відповісти
Цей закон рушить і відміняє міф, за яким бичара може вимагати від дружини секс, мотивуючи "подружніми обов'язками".
Таке вузьколобе починає " інтим" фразою: "СУ.. ДАВАЙ".
Хто впізнав себе? Тобі подобається бути едаким брудним мачо? Без цього не настає лібідо? Чи ти наслідуєш свого уеб...на тата, який так " кохав" твою матінку???
Відповісти
Хвора людина у віці вона не розуміє що робить . Її вже давно потрібно у відставку відправити але нажаль корупція в нашій державі на першому місці ....Наші закони посміховисько для інших жержав .
Відповісти
Спочатку треба легалізувати проституцію,тоді пенсійний бюджет збільшився в двіче швидше ніж від євроблях.
Відповісти