Сілький голова Красноволі розповів, чому селяни не пускали єпископа до церкви

Сілький голова Красноволі розповів, чому селяни не пускали єпископа до церкви
Ніхто у Красноволі храму не захоплював, і на богослужіння у церкву впустили усіх без винятку прихожан, - стверджує сільський голова села Федір Світач.

Про це посадовець повідомив у коментарі "Першому".

Нагадаємо, що громада села Красноволя Маневицького району не дозволила єпископу Волинському і Луцькому Нафанаїлу заходити до храму, що віднедавна перейшов до ПЦУ.

Сільський голова так прокоментував події у селі:

«Зібралася громада вранці біля храму. Прийшов настоятель Андрій Геналюк. Його запитали: в якій він церві? Він сказав: Українській православній церкві. Я уточняю: Московського патріархату? Він каже: так, Московського патріархату.

Люди запитали: будете, батюшка, переходити разом з громадою, чи не будете? Він сказав: не буду переходити. Люди стали перед входом і сказали: якщо ви не переходите, ми до церкви вас не пустимо.

Потім приїхав владика Нафанаїл, і з ним ще кілька священиків Московського патріархату. Сказали, що їх запросив настоятель храму. Їх до церкви теж не впустили.

При цьому не було ніяких силових протистоянь, і навіть натяку на них. У нас є відео, є підтвердження того, що все було мирно. Протягом півгодини десь відбувалася суперечка – а потім священики Московського патріархату пішли геть.

Тільки Андрій Геналюк попросив дозволу зайти у храм і забрати чашу – мовляв, це власність не громади а іншого священика, у якого він її взяв для тимчасового використання.

А щодо того, що «не впускали людей», то поясню: з самого ранку, доки люди не поговорили зі священиком, у церкву взагалі нікого не впускали. Люди стояли перед входом.

А як вже все закінчилося, і священик Андрій Закидальський (благочинний УПЦ КП Маневицького району – ред.) став звершувати богослужіння, то двері були для всіх відкриті, як і в кожному храмі».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехай розкаже скільки тітушні навколо храму було. На словах багато чого можна розповісти, а свідків-журналістів, що об'єктивно могли б розповісти про подію, не було, були заказушні, щоб роздмухати ситуацію!
Відповісти
Тарас то ти? з Маневич
Відповісти
Бог їх за це накаже.
Відповісти
Останні новини
Сілький голова Красноволі розповів, чому селяни не пускали єпископа до церкви
13 січень, 2019, 18:30